Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1910 opustil mladý Adolf Hitler (Tom Schilling) své rodné město, nejjižnější rakouskou provincii, a odcestoval do Vídně. S cílem dobýt celý svět jako slavný malíř chtěl ukázat svůj talent na Akademii výtvarného umění. Mladý umělec si pronajal pokoj v domě pro bezdomovce a čekal na svůj velký den. Svůj pokoj sdílel s židovským prodejcem knih Schlomem Herzlem (Götz George). S příchodem zprávy z Akademie o nepřijetí se ukazuje, že Hitler přecenil své umělecké schopnosti a jeho malý svět se hroutí. Hitler se nemůže vyrovnat s takovým ponížením a se ztracenou důvěrou v sebe samotného, chce skoncovat se svým životem.
Paradoxně je to právě Žid Schlomo, kdo ho nakonec přesvědčí, aby zkusil své štěstí v politice. Netrvá dlouho a Hitler se stane vedoucím místní radikální skupiny, která je známá díky svému násilnému chování.
Hořko-sladký absurdní film Mein Kampf je natočen podle divadelní hry George Taboriho, která našla svou cestu na světová pódia po vídeňské premiéře v roce 1987. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Film Mein Kampf obsahuje takový divný humor, možná se tomu v Rakousku smějí. Místy to je jako hra od Cimrmana, akorát že se člověk nesměje, někdy to působí jako taková dlouhá židovská anekdota. Je to adaptace úspěšné filmové hry a to divadlo je tam pořád cítit. Jelikož hlavní téma jsou Hitlerova léta ve Vídni, je tam náhradně zastižena Vídeň na počátku století - velkoměsto plné všech středoevropských národů a především život v chudinských čtvrtích. ()

MartinDrhlik odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší film s postavou Adolfa Hitlera v hlavní roli, jaký jsem kdy viděl. Jako film usilující o mezinárodní ohlas na mě nezapůsobil. Spíš jako dílko, vhodné maximálně na divadelní prkna okresní úrovně. Ještě teď mě bolí uši z nepříjemného, ba přímo amatérského českého dabingu mladého Adolfa. Hodnotím nejnižší možnou "známkou". ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Vybavilo se mi z Černé Zmije: Kdo napsal ten žvást? Komedie je tak leda prohlašovat, že ty bezduché a plitké dialogy, jsou vtipné. No asi nějaký humor, co nechápu. Námět potenciál má - Adolf a jeho nejlepší kámoš žid, ale bohužel to dopadlo tak, že nejvtipnější hláška byla Za všechno můžou židi a cyklisti. A to je fakt málo na celej film. Ještě je tam vidět pěkný prso a pak už jen banda retardů a totálně mimoňskej floutek Hitler, jehož postava sama o sobě mi tenhle film naprosto otrávila. Nic se tam celkem neděje, jenom pořád plácá, což asi má být vtipný až na půdu, ale asi nějakou u sousedů, páč na naší ne. A to nemáme půdu. Jako divadelní hra to muselo bejt slabý, ale jako film? Je to přesně taková blbost, na kterou s radostí tvůrci dostávají dotace. Ožehavé téma zpracované naprosto korektně, nezáživně a sterilně. Točit to češi, přispívá a marketuje to Česká televize jako ultraübercool komedii pro všechny. Ble, škoda času, proč nenatočili radši porno s tou blonďatou buchtou? Její postava byla mimochodem taky retardovaná. Fuj, už to nikdy nechci vidět! ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou přestřelil. Čekal jsem kousek historie, trochu víc se dovědět, jak to všechno začalo. Bohužel se mi dostalo neuvěřitelné slátaniny a z filmu jsem si neodnesl nic. Jako divadelní hra možná dobrý, ale film za moc nestojí. Dvě hvězdy za docela dobře zahraného Hitlera v podobě Toma Schillinga, ale jinak děs běs hrůza. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama