Reklama

Reklama

Šestnáctiletá Shannon Green (Julianne Michelle) se psychicky zhroutí po tragické nehodě svého otce. Od ošetřující lékařky se dozví, že má matku, kterou před ní otec zapřel. Také doktorka Christine Pearson (Claire Forlani) neměla dosud tušení o dceři, kterou otec unesl ihned po porodu a matce tvrdil, že dítě zemřelo. Shannon se vydá se svou matkou z Floridy do Pensylvánie, kde Christine pracuje jako pediatr a její přítel Eric (Jason Gedrick) má koňskou farmu na výcvik klusáckých koní. Shannon naváže citové pouto ke zraněné klisničce Rainbow, což jí pomůže zbavit se depresí. Rainbow se dobře umístí na několika závodech a Eric ji přihlásí do prodejních dostihů, kde skončí druhá. Egocentrický majitel stájí Mitchell Prescott (Eric Roberts) tuší, že by klisna mohla ohrozit jeho vítězství v Poháru Pensylvánie a Rainbow odkoupí za 15 000 amerických dolarů. Shannon marně prosí Erica, jenž – ač nerad – musí klisnu prodat, jak stanoví pravidla při prodejních závodech. Rainbow odmítá u nového majitele poslušnost, nedonutí ji ani bití. Prescott se jí chce zbavit, ale ne vrátit. Prodá ji na maso. Eric vypátrá převozní box a odkoupí zmučeného koně za 400 dolarů. Rekonvalescence trvá dlouho, ale přihláška na Pohár je podána. Prescott to se svým favoritem v dostihu nebude mít jednoduché, v sulce za Rainbow bude sedět Shannon… (curil)

(více)

Recenze (5)

MisaP3 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám jen kvůli koním a tomu, že je zde ukázáno jiné odvětví dostihů. Jinak velmi podprůměrné. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z oblíbených rodinných filmů, kde se   děti (většinou dívky) upnou na koňského   přítele. Průběh příběhu je pokaždé   stejný, nejprve problémy, následuje trénink   povětšinou nezkrotného zvířete, a končí   velkým vítězstvím v nějakém závodu nebo   dostihu. Tentokrát je to o něco zajímavější,   což je zásluha osvědčených hollywoodských   herců, těch opravdu slavnějších jsem   napočítal deset. Například Steve Guttenberg a   Charles Durning stráví na plátně tři minuty   ve vtipné scénce dvou řezníků vezoucích   hlavní hrdinku filmu na jatka. ()

Reklama

fraktal 

všechny recenze uživatele

Celý film je čistou a prvolánovou hyppoterapií ala Hollywood - máme tu (překrásnou) puberťačku v nesnázích, snažící se (krásné a bohaté) rodiče, lehkou zápletku se slizkým záporákem a pak hlavně: překrásnou kobylu a romantické záběry klusáka. Ideální pokud chcete vypnout a jste fanoušci koní předělaných na motor bugatky (přirovnání ze samotného filmu), tedy ideálů oslepených a spoustaných. Tak jako my v ledsčem přijde i tento film. Nicméně na nedělní odpoledne moc fajn a dobrou zprávou je i to, že nejenže se v tomto filmu nenadává, ale dokonce ani nesexuje, nezabíjí a neprobíhají automobilové honičky! IMHO primární cílovkou jsou slečny 8-13 let věku sledující TV ve společnosti svých babiček. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama