Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Umne vystavaná ženská mozaika, ktorá vďaka svojej konštrukcii zaujme aj väčšinu mužov, presnejšie každého empatického muža. Zo začiatku sledujeme tri viac či menej oddelené príbehy (rátam iba hlavné dejové línie, postáv je viacero), ktoré sa pochopiteľne v závere logicky a pomerne elegantne prepoja. To znamená, že môžete byť dojatí, ale určite nebudete mať pocit, že vás niekto chce dojať silou mocou a vtĺkať vám vlastné názory do hlavy, ak nerátame napríklad kresťanské narážky, ale aj tie sú v rámci normy. Skôr ide o poctivý náhľad do ženskej psychiky žien rôzneho veku a síce v podobných, ale predsa len odlišných životných situáciách, práve kvôli tomu veku. Paralely ich osudov sú buď hneď zrejmé, alebo sa ukážu časom. Neprekvapí, že producentom bol Iňarritu, zrejme Garciovi aj nakukával do papierov, keď písal scenár, respektíve mu robil dramaturga. Herci sú bez výnimky skvelí a Naomi sa dlho neukázala v podobne neľahko uchopiteľnej postave. Možno budete niektorí ako ženatí muži riešiť aj dilemu, či by ste sa zachovali ako jej sused a ťažko by ste si priznávali, že presne ako on. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kazda zena je dcerou, ne kazda muze byt matkou... presto je to v nas silne zakorenene... Nikdy jsem nebyla ten typ, co by se nad detmi rozplyval a bylo i obdobi, kdy jsem si rikala, ze deti mit nikdy nebudu.... prejde par let, porad mate pocit, ze nejake materske pudy se vam spise vyhybaji a pak se najednou sestre, ktera byla jeste horsi nez vy v tom smeru, narodi dite, dcera, kterou neumyslne pojmenuje jmenem, ktere jste si kdysi davno vysnila vy pro sve dite... sledujete, jak ji to zmenilo, jak najednou si chcete dite i pochovat.... Vycitate vlastni matce tlak, ktery na vas vyviji ohledne deti.... A pak vsechny ty debaty o snaze mit dite, o umelych uplodneních, o tehotenstvi, o silenstvi jmenam materska dovolena.... Vsechno tohle zpusobi, ze tenhle film probrecite.... i kdyz je nekdy prilis doslovny, chvilkami dejove prestreleny... "nejvic se mi v tomhle smeru nelibila scena, kdy pracovnice necha polozeny dopis na te slozce" ale celkove, celkove je to brilantni... ... 3.6.2013 a stale prsi a prsi... "Cas je to nejdulezitejsi" (komentar je velmi zmatecny a velmi osobni) ....................... po roce, je 3.7.2014 a ja ani nevim proc jsem si pustila velkou cast filmu znovu, vcetne konce a zase jsem brecela jak zelva...zase me to donutila premyslet nad roli matky, ktera je v nas zakorenena, at uz chceme nebo ne. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

To bylo teda dráááma... Hvězdami nabitý film o celkem netradičním námětu - adopce dětí. Pustil sem si to díky celkem hodně vysokýmu hodnocení, Samuelovi a v neposlední řadě Naomi. Až na to první mě všecko potěšilo. To hodnocení je nějak podezřele vysoký. Jako jo, je to vážný film, proti kterýmu nic nemám, ale 85volťáků? Každý herec se do své role parádně hodí, ale ačkoli jich tamje hotová plejáda, tak mě nejvíc stejnak bavila Naomi. Její příběh nad ostatními tak trochu vyčnívá. Tak jak to u podobných filmů bývá, všecko se to spojí, všecko to do sebe zapadne na konci. Tak tomu bylo i tady. Vzhledem k tomu, že o adopci a o dětech vím kulový, dávám hezký 3*. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nevím, na mě to celé působilo nevěrohodně, vykonstruovaně. Jak (špatně snesitelné) chování postav, tak vývoj v ději. Jediným sympatickým byl tak pro mě Jimmy Smits, třebaže ani jeho pohnutkám jsem zcela neporozuměl. :) Ale objektivně musím říct, že měl tento film těžkou posici, protože krátce před ním jsem viděl Tajnosti a lži na podobné téma. Tomu se těžko konkuruje. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborné drama, které zobrazuje, jak si každý člověk dokáže kolem sebe vybudovat ochrannou bariéru, protože má strach. Strach z ublížení, strach z očekávání druhých, strach z toho, že nemá co nabídnout. Člověk má však vždy co nabídnout, jen je důležité mít někoho, komu to všechno dát. Naprosto jsem chápala všechny postavy, všechna jejich jednání a výborně jsem jim porozuměla, v několika momentech jsem se i sama viděla. Velká útěcha filmu je v tom, že jednou v životě snad vše začne dávat smysl a člověk najde správný směr a svůj účel, tomu alespoň věřím a jak zazní i ve filmu, nikdy není pozdě na novou budoucnost. Postavy ve filmu prodělávají vývoj a na konci v každé postavě divák uvidí tu jejich pravou lidskost, kterou se tak snažily skrýt. Hodně důležité je zde pouto matky a dcery. Velmi povedený film s výbornými výkony Naomi Watts a Annette Bening ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Když Elizabeth (Naomi Watts) v podzemních garážích nakládá do kufru svého auta zavazadla a dětskou autosedačku (čas 1:35:32), tak za ní v rohu stojí zaparkovaný automobil Škoda Octavia. (thomasnikrs)
  • V každé scéně se objeví fialová barva. (ČSFD)

Reklama

Reklama