Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Flego 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad nesúrodé útržky zo životov zainteresovaných žien sa po chvíli zmenia na úžasný celok, kde hrajú prím najčistejšie ľudské city - láska matky k dcére a naopak. A hoci bývajú cesty k uvedomeniu si častokrát tŕnisté, odmena je vždy najsladšia. Bezchybný film je skromnou ukážkou aký je život komplikovane nádherný. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Říkám si, což takhle se podívat na nějaký pěkný film s pěknou Naomi Watts, a zjišťuji, že jsem tenhle zapomněl okomentovat. Mother and Child je film, který nemá co nabídnout třeba teenagerovi toužícímu po krvavých přestřelkách a automobilových honičkách. Mother and Child je umě podané drama o rodinných vztazích prostřednictvím několika málo paralelních dějových linií - dialogy, emoce. Pokud myslíte, že by vás podobné téma zajímalo, vězte, že je zde zpracované velice dobře. Výrazné charakterové vlastnosti hlavních postav byly důvěryhodné a v dobrém slova smyslu (že se jim to dařilo jak mělo) mě rozčilovaly. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zpracování jednoho základního vztahu naší společnosti. Matka a dítě - čistě ryzí láska, láska kterou si nevybíráme ale je nám dána. Nemůže být asi nic horšího než nikdy (bohužel díky své blbosti) nepoznat své dítě a téměř po 40ti letech zjistit,že nedávno zemřelo. Díky bohu po sobě zanechala krásné dítě. Neskutečné, že existují lidé, kteří jako andělé ukáží člověku směr, jakým se vydat(v tomto příběhu je to nový přítel - později manžel 50tileté matky) i když tuto cestu často odmítáme ze strachu z bolesti...a proto si važme takových lidí jsou všude kolem nás. Tento film nyní patří mezi pár filmových skvostů, které jsem kdy viděla a dostalo se jim hodnocení vyšší než 4*. ()

TonyM 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi silná dráma. Film som chcel vidieť kvôli hereckému obsadeniu mojich obľúbených Naomi Watts a Samuela L. Jacksona, ale nečakal som tak dobrý film. Vôbec neviem čo tomu dať, k 5ke sa prikláňam preto, lebo ma to emocionálne dostalo, a to sa veľa filmom nepodarí. Sú tu opísané príbehy žien a ich dcér, súvisiace s adopciou, ktorú film pojal z viacerých stránok a krásne poukázal na silnú lásku ženy voči svojmu dieťaťu, bez ohľadu na rôzne prekážky a úskalia, ktoré so sebou život prináša. Pri záverečnej piesni počas titulkov som mal už len zatvorené oči a vychutnával som si ten príjemný moment. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film nebyl v české distribuci, proto ani nemá český distribuční název, ostatně stejně jako další film v tomto článku. Příběh je docela komorní, vypráví o třech žanách – matce (která kdysi dala dítě k adopci), její adoptované dceři (která tedy neví, kdo je její matka a je tím poznamenaná) a nakonec nastupuje na scénu černoška, která zase po dítěti touží, ale přirozenou cestou to nějak nejde. Řekli byste klasická zápletka, v podstatě ano, ale natočena velmi pěkně. Drama je totiž velmi atmosférické, kamera velmi plynulá a pomalá, skvěle všechno zapadá do konceptu citového dramatu. Ano, hraje se zde hodně na city, skoro by se dalo říci, že film je pro ženy, ale není to tak – i muži si v něm najdou to své (protože ať chtějí nebo ne, dotýká se jich to taky). Další příjemným kladem filmu je hudba, velmi decentní a nevtíravá, dobře však podkreslující jednotlivé scény. V neposlední řadě je vše dobře zahráno a postavy jsou uvěřitelně napsány, nemají žádné zbytěčně napsané repliky. Prostě je film úhledně natočen a příjemně se na něj dívá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Když Elizabeth (Naomi Watts) v podzemních garážích nakládá do kufru svého auta zavazadla a dětskou autosedačku (čas 1:35:32), tak za ní v rohu stojí zaparkovaný automobil Škoda Octavia. (thomasnikrs)
  • Skutočný vekový rozdiel medzi herečkami Annette Bening (Karen) a Naomi Watts (Elizabeth), ktoré stvárnili matku a dcéru, je iba 10 rokov. Vo filme to bolo 14 rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama