Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmie je šestnáctiletý němý autista, který se straní kontaktu s lidmi. Fascinuje ho voda a s oblibou počítá kapky deště, takže přesně ví, kolik kapek dá dohromady litr tekutiny. O Jimmieho se stará jeho svobodná matka, která se snaží, aby syn mohl vést co možná nejnormálnější život, takže ho odmítá dát do ústavu. Po skončení školy má možnost se Jimmiemu pořádně věnovat, nicméně její představy o jejich společném soužití jsou vzdálené realitě. Mladík reaguje vyhroceně na sebemenší podněty. Jediné, co ho zaručeně uklidní, je návštěva bazénu. Ve vodním živlu se cítí bezpečný a při plavání se neprojevují známky jeho postižení. Mladý plavčík Jan odhalí Jimmieho talent na plavání a chce ho přihlásit do nadcházejícího plaveckého závodu.
Titulní roli ve švýcarském melodramatu ztvárnil nadějný osmnáctiletý talent Joel Basman. V rámci příprav na natáčení navštěvoval ústav pro autisty, kde odpozoroval autentické nonverbalní vystupování lidí s vývojovou duševní poruchou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

laik_60 

všechny recenze uživatele

jeden z tých mierne nadpriemerných filmov zo života autistov. Výkon herca bol presvedčivý, škoda, že sa mu v scenári venovali menej a viacej sa zaoberali stavom rodičov a vzťahov medzi matkou a trenerom. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

S citom natocena drama o nezavideniahodnom zivote ludi, ktori su "ini". Samozrejme aky by to bol film, keby sa cely problem nejako neprikraslil, nezavietilo svetielko niekde v tuneli a do toho tazkeho zivota rodiny predsa len nevniesol autor trosku optimizmu... Vyborny vykon autistickeho chlapca dava celemu filmu dolezity punc hodnovernosti... ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Autismus a plavání, to jde dohromady. Ale autismus a závodění, to teda pokulhává. Výkon hlavního představitele je přesvědčivý - kontrastuje s nudnými rodinnými dialogy --"Dáš si pivo?" – "Dám. --Tak si ho otevři." ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Jimmie je autista. A tým nemyslím, že by zbieral alebo mal rád autá. Proste ako ten Dustin Hoffman v Rain manovi. Akurát, že Jimmie nevie ani len tie blbé karty počítať, takže je ešte neužitočnejší. Za to však vie plávať tak, že aj Ian Thorpe si už zisťuje ako a kde sa dá tá autizma získať či kúpiť. Jimmie si sem tam niečo zakvičí a inak najradšej čumí na dokumenty s delfínmi a dokonca ho ani neserie, či sú dabované alebo v pôvodnom znení s titulkami. Jimmie má rád vodu. Aj ja mám rád vodu. Mám preto však rád aj Jimmieho? No, dá sa, ale domov si ho nenasťahujem lebo voda je drahá a koho má furt baviť nechať mu ju kvapkať, nech si chalanisko počíta? Záverečné hodnotenie teda je: traja televízne priemerný Flipperovia z piatich. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama