Reklama

Reklama

XX (ekusu kurosu): makyô densetsu

  • Japonsko エクスクロス 魔境伝説 (více)
všechny plakáty

Dvě mladé kamarádky, Shiori a Aiko, se vydávají na výlet do odlehlé vesnice Ashikari. Shiori se tak snaží zapomenout na rozchod se svým přítelem. Jenže už první setkání s místními lidmi dává tušit, že něco není s vesnicí úplně v pořádku. Později se ukáže, že místní smetánka je ve skutečnosti banda šílených řezačů noh pořádajících krvavé rituály podle dávné tradice. Dívky se snaží uniknout hrozné zhoubě, a jelikož se do hry zapojuje více lidí, Shiori neví, komu může věřit. Jedinou její záchranou je mobilní telefon a v něm hlas neznámého člověka. (Lojz@)

(více)

Recenze (6)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ashikari - malebná vesnička vysoko v horách. Krásné místo na zahnání deprese, jen co je pravda. Pokecáte s kamarádkou, dopřejete si teplou lázeň, k večeři si dáte žáby s kobylkami a pokud jste ženská, pak vám místní obyvatelstvo ještě usekne nohu. Takhle nějak začíná tahle japonská šílenost od režiséra druhé části Battle Royale. Příběh se dál točí okolo hlavní hrdinky, která zde v horách pohřešuje ztracenou přítelkyni, často se radí přes telefon s podivným cizincem a samozřejmě se pokouší z místa zdrhnout, jelikož nechce dát svou pravou končetinu úplně zdarma. Snímek neni pro každýho, ale fandy asijských fláků určitě potěší. A to hlavně jak vydařenou atmosférou (zejména v první půlce), slušnou brutalitou a především pak bizardními výjevy aneb souboj dvou dívek s motorovkou a obřími nůžkami. Pointa je průhledná jako děravý hajzlpapír, ale tady jde o celkový dojmy, a ty jsou vždycky důležitější. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Místo x-tý variace na japonskýho dlouhovlasýho vraždícího ducha tu tentokrát máme městečko s milou tradicí uřezávání levý nohy všem ženám, kvůli obětování horám a aby nemohli zdrhnout, což je rozhodně chytrý a vynalézavý, ale hororově to trošku strádá, protože to nedokáže budovat jeden styl hororu, ale pořád to přeskakuje mezi zábavnou řežbou (bitka motorovka vs. obří metrový nůžky, zdemolování hajzlů nebo konečnej masakr), mrazivým hororem(málo častý, spíš ze začátku) a nudným překombinovaným nesmyslem(to ostatní, obzvlášť konečný odhalení), takže dobrý momenty se střídaj s těma nudnýma/ nezajímavýma a je to takový zkouknu, ohodnotim a zahodim ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se opět navrátil ke sledování asijské tvorby (když nepočítám Gojiru), která kdysi patřila k mé nejoblíbenější. Jenže ve chvíli kdy jsem neustále sledoval další a další kousky ve kterých figurovaly dlouhovlasé černovlásky, mě nějak přešla chuť. Tentokrát jsem však sáhl po zcela odlišném odvětví a po předčtení hrubého obsahu filmu, jsem se nevýslovně těšil. Říkal jsem si, že půjde o takovou japonskou obdobu buranského hororu a ani jsem se zas tak moc nespletl. Začátek příjemně navnadil a já se těšil na pořádnou řezničinu. Ta se k mému nevýslovnému zklamaní sice nekonala, ale i tak jsem byl nakonec docela spokojený. Pěkná krajina a ponurost oné vesnice, kde již na první pohled vypadají místní jako banda retardů, nabízela přímo solidní šanci na vytvoření potřebné atmosféry, ale počáteční jiskra začala postupně pomalu uhasínat. Nažhavený divák se tak musí spokojit pouze s vystrašeným výrazem obou pohledných Japonek a díky zajímavých časovým skokům i jejich rozdílná „dobrodružství“. Popravdě se mi nejvíce líbily pasáže, ve kterých se objevila tajemná jednooká mrška s ostrými nůžkami, která patřila k těm nejzajímavějším momentům tohoto filmu. Na druhou stranu jsem očekával mnohem větší iniciativu ze strany kulhajících vesničanů, kteří zůstávali dost v pozadí, což byla chyba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Japonský mytologicko buranský, kostýmní, lehce gore, trošičku komediální zajímavě pojatý virál na mobilní telefony. Zajímavý, zábavný, akční, se vším co mám rád (tedy sličné Japonky ve vysokých kozačkách). Paní s (obřími) nůžkami je masakrální, ženský souboj mega nůžky versus motorová pila kulervoucí. 3,5* ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Musim sa zastat celkom slusneho rezisera.Nie je to cistokrvny horor,ale viac akcny horor. Je vydiet ze tu chybali prasule.Inac som sa nenudil a po nudnom Public Enemies mi to aj padlo aspon bola sranda. ()

Reklama

Reklama