Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1971 byl v Austrálii zaveden věkově odstupňovaný systém přístupnosti filmů. V tom momentu se začala psát divoká a neuvěřitelná historie tamní béčkové žánrové produkce orientované na dospělé publikum. V následujících letech tak byla kinematografie obohacena nejen o mezinárodně proslulou sérii Šílený Max (Mad Max), ale také o desítky dalších akčních snímků, fantaskních hororů, lechtivých komedií, nekorektních burlesek i exploatačních filmů. Celovečerní dokument Kam se hrabe Hollywood odhaluje zákulisí i dobový kontext této kritikou a odbornou literaturou přehlížené produkce. Tematicky zaměřené kapitoly dávají prostor výživným ukázkám z citovaných filmů, ale především celé řadě herců, hereček, režisérů a producentů. V jejich vzpomínkách ožívá doba plná maximálního tvůrčího odhodlání, radosti z provokace a také ochoty riskovat peníze, dobrou pověst i vlastní život pro několik spektakulárních záběrů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

troxor 

všechny recenze uživatele

Tento "dokument" není až taková bomba, jak by se mohlo z některých komentářů zdát, těžko se vlastně dá mluvit o dokumentu, protože narozdíl od toho, co by se dokumentem nazývat mělo, od tohoto filmu samozřejmě nemůžeme čekat, že půjde do hloubky, bude se snažit o nějaké ucelené, závažnější sdělení. Ale čeho se dočkáme svrchovaně jsou ukázky z australských béček a céček, doplněné zasvěcenými komentáři jejich tvůrců a Tarantina, čili těch několika málo exotů, kteří si ony filmy po těch letech vůbec pamatují... Některé předvedené kousky se ale zdají být opravdu zajímavými záležitostmi, ze kterých stejně jako z komentářů k nim je cítit velká dávka zápalu pro pěknou dávku poctivé béčkové filmařiny a občas taky magořiny. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zabavná a naučná podívaná na téma australského braku od Marka Hartleyho, autora výtečného dokumentu o Cannon Films (Electric Bogaloo) a pozdějšího remaku filmu Patrick, klasiky australského explotačního horroru (aka ozplotation). Not Quite Hollywood vás svižně seznámí se souvislostmi a vznikem australského filmu a jeho vývojem přes oplzlé komedie a béčkové shockery po seriózní kinematografii Petera Weira (PICNIC AT HANGING ROCK) a Teda Kotcheffa (WAKE IN FRIGHT). Podstatnou čás filmu doprovází rozhovory s Quentinem Tarantinem, zasvěceným fanouškem ozplotation. Doporučuji. ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla tedy slušná jízda (jak ostatně už upoutávka napovídala)! Plná všemožných bizarností, ovšem zároveň opravdu zábavná. Na čemž mají samozřejmě hlavní zásluhu ony bizarnosti a pak všichni ti, kteří se účastnili vzniku těchto filmů a jejich příběhy a naprosto šílené historky z natáčení. Ale zaujmou i ti, co je kritizovali + Quentin Tarantino s jeho zápalem a několik dalších režisérů. O australské kinematografii jsem předtím nevěděl v podstatě nic, tím méně o této její kapitole a tohle bylo opravdu skvělé rozšíření obzorů. Teď už jen zbývá se na nějaké z těchto snímků vrhnout a zjistit, zda z nich budu slintat blahem jako Tarantino. O čemž tedy silně pochybuji, ale nechám se překvapit. Kdo ví, co se může stát? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neocenitelný dáreček zejména pro ty, jejichž přehled v australské kinematografii začíná Šíleným Maxem a končí u Krokodýla Dundeeho. Nepřeberné množství herců, režisérů, scénáristů nebo producentů tu s láskou rozebírají a vzpomínají na několik dekád tzv. Ozploitationu, který se u protinožců vyvíjel od počátku 70. let až po současnost. Na zoubek se tedy podíváme nejen kontroverzním erotickým komediím a akčním thrillerům, ale samozřejmě i hororům. A jak se už zmínil kolega Flipnic, i já si zapsal spoustu zajímavých fláků, které prostě musím vidět! Sympatického detailu jsem si všimnul u zapálených komentářů Quentina Tarantina, jenž tu není uveden jako herec nebo režisér, ale jako fanoušek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba pro všechny příznivce starých grindhousů, explotation, ultrabéček a céček, šílených horrorů a ujetostí !!! Dokument se sice zabývá pouze Australskou kinematografií v těchto "pokleslých" oblastech, ale to vůbec nevadí ... Například já jsem si v něm našel dobrou dvacítku filmů, které jsou pro mne prostě "MUST SEE!!" a jen jsem si dělal rychle poznámky na papír, abych nevynechal jedinný flick... Pro mne jako pro příznivce žánru to bylo lepší než hodiny brouzdat po internetu, přičemž když nemáte vodítko, některé filmy stejně nikdy nenaleznete. Tento dokument vám je předkládá od let 60. a po současnost ... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama