Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Crystal Shackleford (Geraldine Fitzgerald) přiláká dva cizince, právníka Jeromeho K. Arbutnyho (Sydney Greenstreet) a opilce Johnnyho Westa (Peter Lorre) do svého londýnského bytu na Čínský nový rok, kvůli svému přesvědčení, že když si tři naprostí cizinci ve stejnou dobu přejí stejnou věc, tak jim to soška čínské bohyně Kwan Yin splní. Vzhledem k tomu, že si přejí peníze , složí se všichni tři na sázkový lístek na Velký národní dostih a dohodnou se, že tiket neprodají, i když bude vylosován, ale budou ho držet, dokud se neuskuteční i závod. Crystal by peníze použila na to, aby se pokusila získat svého manžela zpět, Arbutny na to, aby mu usnadnil cestu k výběru do prestižního právnického klubu, a Johnny na koupi baru, ve kterém by bydlel... (HTB)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Topco 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vôbec márne. Atmosféra obstojná, hudba intenzívne mysteriózna a (Hustonove) dialógy dobré. Akurát príbeh je trošku nezáživný a aj napriek flashbackom (so zvlneným obrazom) relatívne statický. Interiérovými konverzačnými scénami a (čínskou) soškou nemôže miestami nepripomenúť kultového Maltézskeho sokola. Svoje na tomto dojme samozrejme zohráva aj účasť dvojky Lorre-Greenstreet, na ktorú sa jednoducho dobre pozerá. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Noir, který mě velmi výrazně překvapil. Zajímavé postavy, dobré dialogy, skvělí herci a příjemný twist na konci. Za mě tutovka. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Životy tří cizinců se střetnou velmi neobvyklým způsobem a společné mají pouze přání přijít k penězům. Dále sledujeme jejich samostatné osudy, které se na konci opět zase propojí. Musím říct že na začátku a na konci je snímek poměrně dost silný, ale jednotlivé příběhy tří hlavních hrdinů, jsou docela nudné a nijak zvlášť zajímavé. Z herců je nejvýraznější samozřejmě Lorre. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama