Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, že všechno má svůj čas aneb jak se princ chtěl oženit... Princ Jakub (P. Šimák) je netrpělivý, pořád se zlobí, a navíc při tom hrozně kleje. Když se dozví, že se žení sousední panovníkův syn, který je mladší, rozhodne se oženit se také – se svou dívkou Eliškou (B. Munzarová). Jenže všechno má svůj čas a Eliška se ještě vdávat nechce. A jak se tak princ zase jednou rozčilí, zakleje „krucipísek“ – a stane se z něj hromádka písku. Král (J. Ornest) z toho viní Elišku a zavře ji do věže. Chůva (L. Termerová) si z toho dělá těžkou hlavu. Rádce (P. Soukup) přiveze hned tři princezny, aby prince zachránily… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To zase byla pitomost. Princ kleje jako starý dědek, ale teprve při písku se z něj stane písek. A to vlastně ne proto, že kleje, což je i v názvu, ale proto, že je netrpělivý. A pak už jsou všichni zoufalí a nikdo ho nedovede vysvobodit. Pavel Rímský zastupuje těžko říct koho a také proč se objevuje postupně v šatlavě, když vlastně nic hlavního neřekne. Nakonec je vlastně i nejasné, kdo přesně prince vysvobodil. Byla to Eliška nebo chůva. Mimochodem je to přeci jen v něčem výjimečná pohádka. Máme tu snad poprvé prince, který závidí ostatním svatby a chce se také ženit a naopak jeho milá nechce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chudák Kubíček !!" - "Je ho tak maximálně čtvrt kubíku.." ;) Škoda, že pan režisér hodil na Kratochvílův famózní scénář takový Bobek, protože potenciál tahle filmová hříčka měla.. Čas od času Miloš Bobek překvapí, k téhle pohádkové mortalitce ovšem moc velkorysý nebyl.. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těch hlášek od princova sebezaklínacího 'krucipísek' je tam taková smršť, až snad písečná bouře, že to jinak jednoduchou kulisovku vytahuje z šedého průměru do průměru zábavného. Jinak tedy, kdyby se každý měl za nedostatek trpělivosti měnit v písek, tak já už dávno rodině skřípu pod botama. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Studiová a průměrná pohádka s bezproblémovým obsazením. První a třetí třetina je klasické bezduché pohádkové vyprávění, ovšem prostřední část je dialogově fantastická. Jakmile se neustále klející princ promění v písek, začne dialogová sprška mezi králem a rádcem (Ornest a Soukup), což je pro dospělého diváka jediné, ale pořádné koření obyčejné pohádky. Jinak námět dost neotřelý, ale nápad proměnit prince v písek a pak ho jaksi díky králi Času navrátit mezi živé moc nevyšel. Přesto i díky krátké minutáži slušný průměr. Hudba: Pavel Hrubeš ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Tak tahle zápletka aspiruje na jednu z nejšvihlejších ze všech českých pohádek. Princ který si chce prosadit svou, si zakleje a promění se v hromadu písku, o kterou pak zbytek času zakopávají ostatní herci. Vznikne z toho pár celkem vtipných replik, ale to je tak všechno. Mile překvapil Pavel Soukup, poprvé viděný v komediální roli, poněkud vyděsil Pavel Rimský jako prkenně deklamující Čas (či co). Mimochodem, ten princ byl tak strašný, že v té sypké konzistenci mohl klidně zůstat napořád. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama