Reklama

Reklama

Gekidžóban Kara no kjókai: Mudžun rasen

  • Japonsko 劇場版 空の境界 the Garden of sinners: 矛盾螺旋 (více)

Obsahy(1)

Enjou Tomoe je napaden několika spolužáky z jeho bývalé školy a vzápětí zachráněn dívkou Ryougi Shiki, u níž najde bezpečný úkryt a přizná se jí, že někoho zabil. Několik dní po incidentu se však stále neobjevuje v médiích žádná zpráva o vraždě, jako kdyby se ve skutečnosti nic nestalo. (Jigvell)

Recenze (7)

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Pátý díl série má určitě mnoho co nabídnout. Konečně tu máme záporáky v klasickém stylu, jen jsem čekal zda/kdy se objeví. Přes všechna klišé jsou záporáci příjemně šílení a nevyžadují ani nepotřebují hlubší myšlenku. Postupně dochází k prokreslování charakterů Shiki, Touko i Kokuta. Vyprávění ve stylu Baccano dílu pěkně sedí a při vysoké stopáži udrží pozornost. Atmosféra opět na velmi vysoké úrovni, hudební doprovod i animace výtečné. Celkový dojem: 8,5/10. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Ještě divnější než obvykle, ale také o chlup lepší. Ne že bych byl nějak unešený ze zápletky, ale zamlouval se mi ten roztěkaný způsob vyprávění skákajíci neustále v čase tam a zpět, který pomalu odkrývá nové detaily příběhu a současně staví ty staré do nových souvislostí. A bytový komplex záměrně vyprojektovaný tak, abyste nevěděli, kde přesně vlastně bydlíte a také aby člověka dováděl k šílenství, to je opavdu ďábelský nápad. Navíc Šiki v soubojích válí jako nikdy předtím. Vratké čtyři hvězdy, převážně kvůli zdůraznění, že jde o zatím asi nejlepší díl série. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Čím viac dielov vidím tým menej sa mi to asi páči. Možno je to tou dlhou pauzou ale jednoducho tento diel ma neskutočne nudil, a pozerala som ho na 2x pretože, som pri tom zaspávala. To, že dej je vždy komplikovaný viem, krvavé to bolo dosť, s tým som bola spokojná, aj tá zápletka bola fajn, len sa mi to jednoducho nepáčilo a nudilo ma to dianie okolo toho. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Třebaže pátý díl se opět utápí v nedokonale domyšlené komplikovanosti světa Kara no Kyoukai, má nejlepší atmosféru, protože je v něm nejvíce smazána hranice mezi (fikční) realitou a (fikční) fikcí, což rozežírá postavám mozek a divákovi dík jeho zubům ničí nehty. Také protivníci Shiki a spol. tentokrát přišli s charismatem, každý zvlášť - Araya Souren i Cornelius Alba - předčí všechny předchůdce z minulých dílů dohromady. A to není nic proti již zmíněnému zrůdnému domu, který je dokonale vyprojektovaným amalgámem pravdy a lži. Velmi silné ***. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Kdo jste neviděli, tak předem pozor na délku. Tentokrát to není nic na 45 minut, ale plnohodnotnej dvouhodinovej film. Až na maličkosti není potřeba znát ostatní díly. A protože je tentokrát příběh o tolik ucelenější, tak můžu hodnotit tolik pozitivně. Sice má chronologii přesně tak divnou, jak ji mandelbrot popisuje, ale tady je to už takový standard, na který si snad už všichni zvykli. A ta budova dokáže nabourat můj top baráků. Dalším dílem bude: Bokyaku rokuon, ale asi bude úplně jedno, v jakém pořadí se na filmy podíváte :-) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama