Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O životě a smrti pozoruhodné herečky Ireny Kačírkové. Dokument režiséra Marka Boudy přináší setkání s Irenou Kačírkovou, herečkou, která se, přestože ztvárnila mnoho filmových i televizních rolí, díky svému původu, typu, povaze i chování nikdy nestala typickou hvězdou stříbrného plátna. Úspěšnější byla její práce divadelní, která jí přinesla velké množství příležitostí a také výraznou popularitu. Na pozoruhodnou herečku v dokumentárním filmu vzpomínají J. Adamová, L. Švormová, J. Šulcová, S. Beneš, J. A. Novotný, O. Ornest, R. Lukavský a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezky a hlavně mile natočený dokument o báječné herečce, krásné a zároveň velmi zraněné ženě, která ve svém životě mnoho štěstí nenašla. Spousta lidí na ni vzpomíná jen v dobrém, nezaznělo špatného slova. Krásné fotky, hezký její hlas podmalovávající prázdnější místa dokumentu. Prostě nádhera. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charismatická herečka tělem i duší s nezáviděníhodným osudem. Hvězda své doby vyzbrojená osobitým hlasem, krásným úsměvem a americkými cigaretami. Další milé vzpomínání a perfektní výběr uvedených filmů i divadelních záznamů. ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Irena Kačírková bola mimoriadnym zjavom na českej hereckej scéne, ktorá celú hereckú kariéru i celý život bojovala proti nepriazni osudu i doby. Neobyčajná grácia, krása a podmanivý hlas jej v tom boji skôr škodili, ako pomáhali, pretože všadeprítomná závisť funguje za každej doby,m za každého režimu. Napriek všetkému je Irena Kačírková stelesnením veľmi konkrétneho typu ženy, ktorá nemá v týchto zemepisných šírkach nasledovníčky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herečka stříbrného plátna, která se těšila ze svých rolí! A i když měla těžké začátky, tak se dokázala nakonec prosadit a hrát celé tři dekády ve filmech. Při sklonku života ji však dostihla rakovina a v nemocnici po ní zbyl akorát župan a tři kartony amerických cigaret. 75% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama