Reklama

Reklama

Země hraček

všechny plakáty

Obsahy(1)

Německo 1942: aby ho ochránila, namluví Marianne Meißnerová svému synovi, že jejich židovští sousedé se chystají na výlet do Země hraček. Jednoho rána její syn zmizí a s ním i židovští sousedé. Vítěz Oskara za krátký film v roce 2009. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ani kdyby sýr Winton sežral Šindlerův hlíst, nevyblil by patetičtější humus. Z fleku by z toho mohla být matrice na kýče! Kdy už konečně přestanou prudit s reklamou na židy a klišovitě ohlodávat Holou kost a dojde například na Armény nebo na fakt, že náckové mačkali i nežidy a do koncentráku posílali také politické odpůrce s celými rodinami? Asi až pan Spielberg půjde do krymu za dvojnásobnou vraždu bratrů Weinsteinů kvůli sporu o práva na zfilmování Tóry. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedené, silné mini drama. Malinko mi vadila psychologická nedotaženost v klíčovém závěrečném momentu, ovšem je otázka, jestli to na tak malém prostoru při svázanosti skutečnými událostmi mohlo být jinak. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Spatne to neni, ale prilis ucelove. Vsude ve filmu, kde se vyskytuji zide ( hlavne jejich utrpeni ), ma hodne realnou sanci na uspech a to neni dobre. ()

Thorgerda 

všechny recenze uživatele

Téma holokaustu už je sice opravdu hodně ohrané, ale v tomto případě se mi líbí ten přesah - matka s určitým pokrytectvím vymyslí pro syna báchorku o Zemi hraček, kam mají údajně odejít jejich židovští sousedé, a tahle i když nijak zle míněná lež se vzápětí vrací v nečekané podobě... Kýčovitost bych zrovna tomuhle filmu nevyčítala. ()

Související novinky

Reklama

Reklama