Reklama

Reklama

Ido

  • USA Id
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Japonsko, 2005, 104 min

Režie:

Kei Fujiwara

Scénář:

Kei Fujiwara

Kamera:

Kei Fujiwara

Hudba:

Ken Shimizu

Hrají:

Kei Fujiwara

Recenze (12)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelná, šílená a totálně zvrácená japonská záležitost!!! To sem fakt nechápal ... Film tak strašjně plnej špíny, hnusu, odpadků, odpadu, krve, vnitřností, prasat na farmě, ošklivých lidí, ujetých bizardních postav a ujetých "vymaštěných" situací, jsem už dlouho neviděl!!! Nejdříve jsem si myslel, že koukám na záběry nějaké amatérské kamery zabírající život bezdomovců v Japonsku ... přesně tak film totiž působí. Tahle partička totálních blbů, ale i tak lidí, má stejně jako každý další člověk na tomto světě, svoje starosti, radosti, hříchy a hlavně průsery ... No a ty průsery se vrší tak na sebe, že jak to ti debílci chtějí všechno dát každej do kupy a do "rychtyku", tak to ještě zhoršují ... Celé to ale vypovídá o Budhovu učení (!!opravdu!!) a je to plné krve, vnitřností, hnusáren, zvráceností, násilí a končí to ve frenetickém, vyloženě "Tetsuovském" finále ... Které mi ale nutno povědět k těm skoro 90 minutám před tím moc nesedlo. Film se celý jaksí "zvrácí" v jistě chtěnou komedii a já se fakt bavil, fakt jsem se smál těm nesmyslnostem, které tam ty postavy řeší, prostě jedna velká taškařice ... Jinak se jedná o okrajový extrém jen pro diváky s HODNĚ, HODNĚ moc silným žaludkem, ale je to taková sada, která má navíc strukturu a nehraje jen na efekt, že tomu dávám bez rozmyslu plný počet... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád ujetosti všeho druhu. Takže mě samozřejmě potěšilo když jsem narazil na tuhle japonskou ujetost( co si budem japonci tohle prostě umí). Po dokoukání ale musím konstatovat, že jsem čekal větší nálož nechutností. Má to sice špinavej look a krve jako z prasete ale nic extra. Navíc můžu říct, že většího smyslu jsem v tom všem popravdě nenašel. Takže nemůžu říct, že bych se po celou dobu snímku vyloženě bavil. Navíc ten konec je neskutečně uječenej. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná náboženske symboly a pozadí, tak bude z toho filmu v prdeli jako já. :( Film trošku vysvětluje borec (polysicsarebest) v komentařích na imdb. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ido síce obsahuje niekoľko nechutných scénok... (hlavne vo finále) no, keďže to bolo pre mňa akosi málo(asi som toho už videl priveľa), lacný look masiek tiež nepridal na atmosfére a bezpríbehovosť nudila viac ako reklamný smog v TV, nemôžem tento film ohodnotiť lepšie. Ono to chcel byť surrealistický film zahalený do snového rúcha, no mne to skôr prišlo, také, nezvládnuté. Už keď scénky nedržia pokope, tak nech sa to aspoň hrá na umeleckosť. Či to bolo tak alebo nie, neviem. súdiť nebudem. Tvorca, herečka z kultového filmu Tetsuo, mala veľa skvelých nápadov ( už len prasacia farma je samo o sebe celkom morbídne miesto). No vo výsledku, som sa oveľa viac nudil ako zabával. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Velmi těžko pochopitelný a stravitelný film. Kvůli těmto skutečnostem jsem se u něj bohužel i neskutečně nudil a jen tak sledoval "co se to tam děje". Autorovi však nelze upřít značnou originalitu a odvahu něco takového vůbec natočit. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Organu mi sedlo trochu více, než předchozí zvrácenost. Jednodušší surreálnější zázemí a to, že jsem se zase ztatil, mi zážitek tolik nezkazilo. Navíc se to zastává ušlechtilého tvora, který je člověku nejbližší - prasete. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní šíleně ujetý filmeček od KEI FUJIWARI,režisérky,která už v dospívajícím věku milovala násilné filmy a krvavé horory,které tajně sledovala doma pokud její rodiče nebyli doma.Tímto byl dán základ na amatérský film,který nebyl nikdy distribuován a sama jej posléze zničila.V roce 1996 s producentem Koichim Todou natočila opravdu kvalitní a brutální snímek ORGAN, který byl vyhodnocen jako nejkrvavější horor.Tahle žena opravdu točit umí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Organ se vyznačuje tím, že nemá v první půl hodině děj a prachbídně udělané triky. Těmi animacemi to tedy hodně pohnojili. Takže mimo několika bizarností nestojí film za nic. Přesto není nejhorší a dvacítku si zaslouží. I když mi vadilo neustálé řvaní v druhé polovině, kde jsem se ve filmu nadobro ztratil a chápal ho už jen částečně. ()

muti 

všechny recenze uživatele

nebol to vyslovene odpad, ale bolo to neprehladne, tazko bolo urcite ze co sa tam vlastne dialo. mam ale pocit e to bolo jedno, pretoze reziserov prvorady zamer bol asi aby to bolo jednoducho nusne, odpudive a skarede. to mu teda vyslo, na filme nebolo nic pekne. vo filme sa casto spomina ze ludia su svine (aspon ti vo filme) a casto su zobrazovani vedla seba, zabery sa stredaju od skutocnych svin na tie ludske (Humanhog). skoda tej divnej zapletky. ani jedna postava nie je normalna, kazdy je tu akoby mentalne vysinuty. skoda, na moj vkus je film prilis artovy a reziser nevysvetli vobec nic, cize je to akoby film pre neho, alebo pre tych co sa chcu rypat v jeho myslienkovych pochodoch. dakujem, neprosim. sam sa cudujem, ze som to dopozeral... varovanie, nepozerat pod vplyvom omamnych latok = automaticka samovrazda. ps: film nie je urceny pre vegetarianov ;) ()

Reklama

Reklama