Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

bartias 

všechny recenze uživatele

Nebýt řady schopných herců včetně přesvědčivě slušňáckého ale postupem času stále více slizského Caseyho Afflecka v hlavní roli, byl by to jen další nepovedený pokus napodobit specifický styl bratří Coenů. Ani dobré herecké výkony ale Vraha ve mně neuchránily před tím, aby se stal čistě průměrným dobovým noirovým dramatem s hlavním hrdinou sériovým vrahem. 7/10 ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Slušně adaptovaná černočerná klasika od Jima Thompsona (mimochodem na podzim 2010 vyšla v nakl. Argo), ovšem bez četby originálu by mi asi moc nedocházelo, oč v "hrdinově" duši jde. Výhrady by mohly pokračovat: zatímco v knize jdeme spolu s ich-formou, tedy spolu s hlavní postavou do všech jejích šílených malérů, tady, asi zákonitě, se neustále díváme na ni -- tudíž jsme mimo ni. Affleck má jistě dobrý ksicht na koukání, ale to ďábelské ztotožnění jako nad románem se opravdu nekoná. Brutalitu knihy film kopíruje celkem věrně. Komické mi ale přijde, když v sexuálních scénách může být zabíráno dámské pozadí, třeba i zvesela bičované, ale nedej bože, aby divák zahlédl něco jako bradavku. Never! A nakonec ještě -- obsazení ženských rolí je mimo mísu a silnou měrou přispívá k rozpačité recepci filmu. Kate H. se do filmu snad jakž takž hodí, ale ne jako snoubenka Amy, nýbrž jako prostitutka Grace. Kterou ovšem hraje culící se diblík Jessica A., jež jednak vůbec hrát neumí, ale hlavně jí nikdo nikdy neuvěří šlapku. Suma sumárum: vyšší hodnocení si zaslouží hlavně snaha adaptovat tyhle temný pecky minula. A jako retro film funguje na dost dobrých 75 procent. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím traileru jsem se na tento film neskutečně těšil. A výsledek mě… zklamal. The Killer Inside Me je film, který se odehrává v 50. letech. Jezdí tam stará auta, slyšíme starou muziku, vidíme lidi, jak chodí ve starých šatech. Ale bohužel, film postrádá to hlavní - onu "starou" atmosféru těch let. Opravdu to není jen o muzice, šatech a autech. Tohle byl pro mě klíčový problém. Snímek pro mě nedokázal zprostředkovat tu atmosféru, takže jsem musel upnout svou pozornost na něco jiného. Třeba herecké výkony, které jsou zde skvělé. Casey Affleck byl opravdu děsivý psychopat, Jessica Alba se pokoušela i hrát (a vůbec to nebylo špatné!) a Kate Hudson byla taky dobrá (prostor, který dostala, zužitkovala celý). Ale celý film se táhne a na některých místech to vyloženě z dramatu přepadá do jiného žánru - komedie. A tohle by se filmu s takovýmto tématem stávat nemělo. Chtělo to zřejmě zručnějšího režiséra a pak bych možná dal tomuto filmu víc, než tři průměrné hvězdy. A to jsem se fakt těšil… ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film začíná myšlenkou, že když žijete a vyrůstáte na malém městě, všichni si myslí, že vás znají a vědí o vás všechno. Jenže očividně nikdo neví, že Lou Forda v dětství jeho mladá matka zneužívala nebo že znásilnil pětiletou holčičku a vinu hodil na svého bratra. Tyto události se v něm podepsali a jako dospělý muž v sobě tutlá neodolatelnou touhu bít a vraždit. To se mu vyplní, když se seznámí s prostitkou, kterou má původně z města vyhnat. Lou se dostává do spletitých situací, při kterých zabije vlastníma rukama 3 lidi a několik dalších zemře v následující mašinerii náhod a zjištění. Jediné, co mi na filmu vadí je konec, který je až moc naivní v porovnání s civilností předcházejícího děje. Casey Affleck se nesmazatelně zapisuje mezi moje nejoblíbenější herce. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Michael Winterbottom sa teda nijako nepredviedol. Film sice ma pribeh /mladik ma nenavist k zenam/ a snimok dost koketuje s zanrom noir, ale nuda opat dostala neprirodzene vela priestoru a Casey Affleck /Good Will Hunting/ vobec nevie hrat, Kate Hudson /My dva a Kren, Klic/ nic dohromady nepredviedla : 30 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)

Reklama

Reklama