Reklama

Reklama

Archeolog Dr. Owen Stanford má rakovinu ve velmi pokročilém stádiu, ali i tak se nepřestává vzdávat, že se mu podaří nalézt 4 starodávné amulety Ba´al – vodu, zem, oheň a vzduch. Jeden z nich již má. Pokud bude mít všechny čtyři, tak mu jejich společná síla pomůže vyléčit se ze své chodoby. Spojením amuletů dojde k probuzení starodávného boha, jehož síla je nevyzpytatelná. Šílený vědec zároveň s amulety hledá legendami opředenou bránu mezi naším a posmrtným světem, aby se sám stal nesmrtelným. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další film Paula Zillera a i když tohle považuju za průměr tak bych byl teda raději kdyby natočil zase nějaký horor s vodou a příšerou, což mu jde. Tohle i když to nebylo špatný to působilo celkově nic moc. Je to televizní laciný béčko s potencionálem. Ale bohužel působí to až moc unaveně. Zillere vrat se chceme další Sea beast. ()

numan odpad!

všechny recenze uživatele

Některé béčkové sci-fi rozhodně stojí za to vidět. Tohle ovšem bohužel není ten případ. Amatérsky uklohněná sudoku šaráda o starých sumerských artefaktech, které způsobí zkázu celé planety, se dá vnímat buď jako nechtěná parodie nebo při jejím sledování musíte úplně vypnout mozek. Tolik nesmyslů pohromadě aby jeden pohledal. Osobně bych uvítal, kdyby šikovná doktorka Pen´ová ve finále vykasala džíny a zapěla nějaké to muzikálové číslo - třebas "Pročpak bych se bááála strašlivého Ba´ala, dudláááj dudláááj dááá...". Pak by můj dojem byl dokonalý. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V roce 2006 si Jeremy London zahrál hlavní roli v televizním Hadím královi a o dva roky později si skoro tu samou roli ve skoro tom samém filmu zopakoval v Ba'alovi. Zajímavé. Tyhle televizní dobrodružné sci-fi „horrory“ mají své jisté kouzlo a zpravidla svou nenáročností, jednoduchostí a prostotou vždy sednou v jakoukoliv dobu. Pokud tedy do nich jdete s vědomím a očekáváním, že jsou přesně tím, čím jsou. Z uměleckého hlediska to zřejmě nemá cenu hodnotit a dělal by to jen bláhový šílenec, z toho zábavného to prostě nemůže zcela zklamat. Čeká snad někdo od televizních jednohubek dokonalé triky, vybroušený příběh, opravdové napětí a nervydrásající drama? Nebudte bláhoví. Mě to sedlo a docela jsem se i bavil. I když pravda, ten Hadí král mě bavil více. 2,5* ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Aj v tomto slabom filme si zahral Jeremy London a znova archeologa ako vo filme Basilisk:) Tu sa hra na velkeho spravnaka, ale stary archeolog Dr. Owen si vsetko robi po svojom a neda na jeho rady. Tento film sa odohrava v roznych kutoch sveta, kde hladaju amulety. Cakal som, ze to mozno trocha aj bude zavanat Indiana Jonesom, ale kdeze, vsetko jednoducho najdu bez problemov a pri kazdom objavenom amulete zaroven vypustia neindetifikovatelnu silu, ktora sa nad zemou stale viac zvacsuje a po case sa aj ukaze z mracien tvar boha Baala. To je aj cely pribeh v tomto filme, ziadny teror od strany Baala sa nekona, pretoze dobrak pride na riesenie k zabitiu boha a zachrani tak svet od zahuby. Rebusy na konci filmu aspon troska vyzerali k svetu, ale zas to nebolo take komplikovane a dobrak Jeremy to zvladol bez dlheho premyslania. Skoda, ze vo filme nebol vacsi masaker zo strany burky, aspon by to malo nejaky efekt. Jedine co Baal zdevastoval bol Big Ben a kultovy most s vezami v Londyne. Zvysok filmu prevladal v hlupych dialogoch s drsnakom dedkom archeologom, ktory sam bol ako stary, chodiaci artefakt:) ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Klasické katastorfické filmy asi už jsou pro někoho velká nuda, a tak to u tohoto filmu mixnul se sci-fi hororovou fantasy. Vznikl celkem podprůměrný guláš, kdy sledujeme, jak bez rozmyslu stárnoucí archeolog objevuje pradávné artefakty, které okamžitě spustí devastující bouři a podle legendy uvolňují boha Baala (takové rohaté co občas udělá kukuč z mraků, asi proto, abychom se lekli). Zastavit se ho snaží mladší kolega archeolog a nakonec to pořeší tím, že když se aktivují všechny čtyři (starý archeolog je strčí do sochy představující Baala), on je naopak strčí do jiné sochy představující jiného boha a tyto dvě "energie" spolu začnou zápasit. Divák už v té chvíli cítí, že scénáristi museli zřejmě při psaní hulit něco obzvlášť silného, vrchol "parodie" nastává ve chvíli, kdy to vypadá, že Baal (který vytváří čím dál tím silnější bouře) vyhraje. Jak myslíte, že to hrdinové vyřeší? Nejspíš by nikoho, kdo zrovna nespal při hodinách fyziky či chemie, nenapadlo rozhánět bouře a její ničivé dopady na planetu výbuchem jaderné bomby. Ano, čtete správně, jaderné bomby. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama