Reklama

Reklama

Cestování na okraj vesmíru

(TV film)
  • Česko Cesta na okraj vesmíru (více)
USA, 2008, 90 min

Režie:

Yavar Abbas

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Dokumentárny film, ktorý je skôr film ako dokument. Zobrazuje cestu cez našu slnečnú sústavu až na okraj vesmíru, kde stále prebiehajú procesy jeho tvorby. Dokument sa venuje každej planéte našej slnečnej sústavy a postupne pokračuje do hlbín vesmíru, pričom sa pristavuje pri rôznych známych aj neznámych úkazoch, ktoré vesmír ukrýva. Nevtieravý komentár obohacuje vynikajúca grafika CGI, ktorú vhodne dopĺňa soundtrack, šitý na mieru. (Sesulak)

(více)

Recenze (46)

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Měl sem pocit že mám v obýváku raketoplán tenhle dokument se mi vryl do paměti svým skvělým zpracováním opravdu sem si z něj něco odnesl celou hodinu a půl mě zajímal.. Až mě skoro děsí že toho víme tak málo o tak velkém prostoru ničeho neboli prostoru temné hmoty.. Jinak údaje o teplotách a vzdálenostech fascinujicí plnohodnotně 5* ovšem co je pod zášitou National geographic vždycky stojí za to ať jde o dinosaoury nebo o vesmír:) ()

reAnimat0r 

všechny recenze uživatele

Paradny trip do tajomstiev vesmiru v peknom grafickom prostredi. Film pre kazdeho vesrmirno/Sci-Fi fajnsmekra. Clovek pri filme nadobudne ako taku predstavu o velkosti planet a hviezd, doslava dych beruce prirovnania. Treba tento film sirit a doporucovat osobam v blizkom okoli, ktore o to stoja. Existuje dalsi zivot vo vesmire? Je vesmir nekonecny? Tento dokument nam neda priame odpovede, ale navedie nas na spravnu cestu k nim :) Celkove hodnotenie 10/10 ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument ktorý sa sústredí skôr na vizuálnu a technickú stránku tak trochu na úkor tej informačnej pretože všetko čo tu odozneje sme mali už dávno možnosť počuť a vidieť inde a podrobnejšie. Pre tých ktorí ,,začínajú,, je to ideálne. Pre tých ktorí chcú viac je tu podľa mňa zatiaľ neprekonaný http://www.csfd.cz/film/250407-kosmos/ alebo napríklad takisto výborný ale trochu kratší http://www.csfd.cz/film/285887-jak-funguje-vesmir/ ()

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Vizuálně možná nejlepší dokument tohoto druhu, jaký jsem kdy viděl, a protože v něm nejsou žádné zjevné faktické chyby (bacha ovšem na amatérské titulky!), lze to směle doporučit laikům. Já se tam nic nového nedozvěděl, ale i tak ty obrázky stály za to. Nejvyšší hodnocení jsem se však rozhodl neudělit především proto, že dokument zmiňuje opravdu stupidní otázku, co bude lidstvo dělat, až bude za miliardu let Země neobyvatelná, a na závěr dokonce co budou dělat naši potomci, až náš vesmír vychladne ("odcestují červí dírou do paralelního..."). OMG! To těm tvůrcům nedochází co znamená miliarda let (vzhledem k cca 100-200tisícům let existence našeho druhu)? Nebo jsou tak patologicky optimističtí, že mají potřebu to řešit? A není to první dokument, kde se tato "palčivá" otázka našeho druhu objevila. Co takhle si jako lidstvo dát nějaký realistický cíl, třeba přežít rok 2100? ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Sice... desítky dohadů a teorií... ale je to hodně poutavě a zajímavě předložené! V podstatě není důvod nevěřit...docela klidně to nějak takto opravdu může ve vesmíru fungovat. Takže se hezky posaďte a vychutnejte si tuhle procházku vesmírem jako já! Časoprostor k zamyšlení nad naší nicotností a malostí... a ´´smyslem´´ života... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama