Reklama

Reklama

Gvozdi

Experimentální / Horor / Drama
Rusko, 2003, 62 min

Obsahy(1)

Surrealistický horror Rusa Andreje Iskanova, vyprávějící o muži, který trpí těžkými bolestmi hlavy a halucinacemi. Aby se zbavil těchto nepříjemností, začíná si vtloukávat do hlavy hřebíky, což zpočátku přináší uspokojivé výsledky. (LIVINGDEAD)

Recenze (16)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Psychedelický tripoidní experimentální počin, který mi hodně připomínal podobnou japonskou tvorbu ...O ději není třeba vůbec mluvit, důležitá je tu jen a pouze forma ztvárnění snímku. Psychedelické kaleidoskopické obrazce, neustálé blikání, rychlé střihy, detailní záběry, spousta nechutností a bizardních výjevů ... K tomu musím vyzdvihnout nejvíce ale zvukový a hudební doprovod. Naprostá pecka!! Ovšem to a právě to všelijaké blikání různch obrazců může divákovi navodit nepříjemné pocity, mdloby, pocity na zvracení, motání hlavy a nedivil bych se, kdyby z toho nejeden epileptik dostal záchvat... V rámci subžánru je to hodně hodně nahoře, ale bohužel jsem takovýchsnímků viděl už asi tolik, aby mne to zaujalo na plný počet "bodů" ... Nebudu tentokráte psáti "jen pro otrlé diváky", ale spíše JEN PRO ZASVĚCENÉ DIVÁKY. Většina lidí tohle vůbec nepobere ... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Alebo ruský Tetsuo, to bolo to prvé čo ma napadlo keď som to začal pozerať, inšpirácia kultovou japonskou industriálnou halucináciou je tu zjavná. Profesionálny zabiják trpý bolesťami hlavy a tak si do nej nakoniec začne zatĺkať klince. A funguje to, predtým čiernobiely svet je zrazu nádherne farebný, dokonca až moc. Jeden klinec ale nestačí a vedľajším efektom sú halucinácie. Konzervy sú plné všakovakého hnusu, priateľke vyčuhujú z hlavy špagáty, treba pritlačiť! Keď nepomôže ani vŕtačka, príde na rad konečné riešenie - cirkulárka a kliešte. Mozog v prdeli a konečne je pokoj!!! Ak by som mal odporučiť nejaký ruský film bola by to táto klincovačka aj keď je to záležitosť pre úzky okruh ľudí. ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Je skvělé vidět něco podobného z Ruska. Musím říci, že zarážecí scény jsou působivé. Pár vizuálních efektů mi přišlo trochu lacině heroinových (i když místní příměsy asi dělají divy), ale jako celek jsem příjemně překvapen. Podobně to mám s tím industriál/noisovým podkresem. Ty zvuky mrouskající koček mě vážně dostaly! 75% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv neuvěřitelné, horror má skvělé hodnocení! V Rusku : 8/10, V Polsku : 7,91/10, imdb : 6,4/10 PODLE MNE JE TO ALE, DEPRESÍVNÍ FILM PRO ÚCHYLÁKY! Brrrrr....ještě teď mne bolí hlava! Co to bylo???? Surrealistický horror Rusa Andreje Iskanova, vyprávějící o muži, který trpí těžkými bolestmi hlavy a halucinacemi. Aby se zbavil těchto nepříjemností..... začíná si vtloukávat do hlavy hřebíky, co zpočátku přináší i uspokojivé výsledky..... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Shevčenko s Iskanovom sa dali dokopy a výsledkom je ťažko premakaný industriálny morbid , na ktorého pozadí sa premietajú husté obrázky podmazané podmanivou zvukovou stopou, až máte pocit k vyvrhnutiu. Je to další zo série huminoidných (rozumej humusných) filmov, pričom záverečný akt s muzikou skutočne stoja zato! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama