Reklama

Reklama

Bermudský trojúhelník

  • Velká Británie Dive to the Bermuda Triangle
všechny plakáty
Velká Británie, 2006, 51 min

Hrají:

Robin Laing

Obsahy(1)

Hledáme odpověď na jedno z největších tajemství světa. Za posledních sto let se v Bermudském trojúhelníku ztratilo přes tisíc lodí a o život přišlo obrovské množství lidí. Dnes se s pomocí nejmodernější techniky pokusíme prozkoumat mocné - a jak někteří tvrdí - přímo ďábelské síly, které v těchto místech působí. Od doby, kdy do této oblasti poprvé vplul Kryštof Kolumbus a spatřil podivnou na obloze, počet podivných úkazů a nevysvětlitelných zmizení neustále roste. Beze stopy ztratily také tisíce letadel. Nebyly zaznamenány žádné varovné signály, žádná volání o pomoc. Podle pověstí se jedná nebezpečnou oblast v severním Atlantiku ve tvaru rovnoramenného trojúhelníku, jehož vrcholy tvoří Bermudské ostrovy, město Miami a Portoriko. Zabírá plochu téměř čtyř milionů kilometrů čtverečních. Hlavní ničivou silou tu jsou hurikány, prudké bouře a rozbouřené moře. Klidné počasí se zde dokáže změnit ve smrtonosnou past během několika minut. Tato nevysvětlitelná zmizení udržují záhadu Bermudského trojúhelníku živou do dnešních dní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tam dole, kde nedosiahnu už ani posledné slnečné lúče... sa niečo deje.“ A zasa sme sa nič nedozvedeli. Napriek tomu sme to pozerali, tá záhada je príliš fascinujúca, ťahá sa naprieč storočiami a navždy pohltila, nevedno kam, PRIVEĽA ľudí, lodí, skúsených pilotov, starých námorníkov, vojakov, civilistov... dokonca lietadlá so svojimi posádkami. Je to ako dokument o pátraní po Nessie, Veľkej labe alebo Snežnom mužovi. Nielenže NECHCEME poznať pravdu, ale sa ju snáď ani NIKDY nedozvieme. Komu by pomohlo vedieť, že v jazere Ness naozaj nič nežije, že Snežný muž bol v skutočnosti ľadový medveď chodiaci po dvoch a že v Bermudskom trojuholníku vyčíňajú len akési plynové bubliny? Nikomu. Nikto nás nepresvedčí o logických záveroch pátrania. Chceme vidieť mimozemšťanov, preživších obyvateľov dávnej Atlantídy, gigantické chobotnice, sťahujúce úbohé lode do temných hĺbok strašného mora. Chceme vidieť tajné vládne pokusy. Rozhodne nechceme vidieť pravdu. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Cokoli o bermudském trojúhelníku je vždy zajímavé. A dokumenty zvlášť. No na jednu stranu je to jakoby záhada. Ale přitom na druhou je to naprosto prozaické. Prostě se tam lodě potápí a letadla tam padají taky do moře. No a potom je spodní proudy odnesou někam dál, jinak by tam už musela být pěkná kupka plavidel a letounů. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Průměrný, velmi průměrný dokument, kde to občas skřípe, když se autoři snaží z komára udělat velblouda a dodat událostem na fantastičnosti a jedinečnosti, aniž by ukázali rozumné argumenty a vyřkli to, k čemu jakoby celou dobu směřují a co od nich divák zákonitě očekává. ()

Reklama

Reklama