Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

SKreyn odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, no grc, hovadina jak mraky. Na začiatku, teda prvá polovica filmu je ako keby dokumentárny film o rodine a ich každodennom živote, voľnom čase a práci. V druhej časti filmu sa to zmení na totálny odpad, keď malému decku, Ricky-mu, začnú rásť krídla. :D Je to neskutočne nudne natočené, tak vážne ako dráma a zrazu tieto fantasmagórie, to proste nejak nejde dokopy. Je to nehorázna, neskutočná hovadina, nemohol som to ani dopozerať. Neodporúčam to pozerať nikomu! Fakt to nie je vhodné pre nikoho, asi len pre toho, kto napísal scenár a plus ešte herci a ich rodiny, ale ako klasické b-éčko do TV je to vhodné, lebo tam je takýchto "sračiek", hlavne na večer, fakt hodne. ODPAD! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě velkou neznámou. Líbil ale zároveň mi tam stále něco chybělo. Na jedné straně se mi líbilo prostředí, v kterém se snímek nacházel a celkový děj filmu, ale něco mi tam stále vadilo. Rozhodně musím říct, že film byl pro mě velkým překvapením a něčím, co jsem neviděla. Závěr, který je pro každého zamyšlením také nezklamal...:) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi to přišlo naprosto skvělé, ale v poslední třetině mě to hrozně zklamalo. To z toho fakt vypadlo jen tohle? Vlastně je to jenom obyčejné rodinné drama o rozhádané rodince, která se potřebuje semknout dohromady, jen se tu objevuje fantasy (a lehce mysteriózní) prvek v podobě zázračného mimina, které ale ve výsledku v tom jednoduchém poselství i v ději nemá pořádné opodstatnění. Chápu, zázračné dítě všem svým zázrakem připomene důležitost rodiny, ale stačilo jen něco málo přepsat u postavy Rickyho a vyznělo by to vlastně stejně. A upřímněji, protože ten fantasy prvek přímo vybízí k něčemu mnohem většímu a propracovanějšímu, než k čemu je tu nakonec použit. Nehledě na to, že poselství o důležitosti rodiny vám řekne i x animáků pro děti, takže by člověk od takového režiséra jakým je Ozon čekal opravdu něco víc. Natočené to má sice skvěle a atmosféricky, mnoho scén z toho si určitě ještě budu pamatovat a ten fantasy prvek je opravdu zajímavý a nápaditý, ale všeho bylo využito pramálo. Btw, rád bych napsal, že je dobré vyhnout se všem spoilerům, protože Ozon tu s tou tajemností ohledně Rickyho pracuje perfektně, ale tomu se dá vyhnout jen těžko, když to stěžejní vlastně vyspoileroval i název na DVD... 3* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná zápletka, která se cestou k závěru poztrácela v rozpačitém scénáři. Sociální drama a fantasy motiv prvního člověka s křídly zní opravdu lákavě, navíc se podařilo vybrat výborné herce (malou dívenku v roli Rickyho starší sestry nevyjímaje), kteří dokáží zachovat přirozenou mimiku i v krkolomných obratech, ale celkový potenciál byl oproti výslednému dojmu naprosto jinde. 50% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Ťažko prijateľný a na jedno pozretie úplne postačujúci film. Možno sa zdá, že film neposkytol takmer nič, ale vskutku obsahoval tvrdý, no aj zázračný život obyčajnej rodinky s neobyčajným Rickym. Treba sa od príbehu MAXIMÁLNE odpútať a uvedomiť si symboliku tohto filmu a okrídleného zázraku a možno vtedy tento film môže získať nevšednú hodnotu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Postavu dětského hrdiny Rickyho si zahrály čtyři děti. (claudel)
  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)

Reklama

Reklama