Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek dobrý hudby nemůžu jinak: Když někdo něco pojmenuje - rock, očekávám rock. A ne vyblitej pop - viz závjer. Příběh má jinak naštěstí dost dobrých zápletek a postav, takže po shlédnutí nemáte chuť zabít každýho, kdo v tom filmu řekl slovo - Rock. Nakonec spíš průměrná záležitost, která se škole Rocku nemůže (NIKDY) rovnat. 3* ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hudební, romantické, odlehčené, vtipné, svižné × zase ta Amerika! Písničky skvělý, od popu přes rock až po ska. Hlavní hrdina byl trochu "ošklivě divný", docela mě překvapila i uječená Vanessa, kdy jsem se jen celý film modlila, aby nezpívala a ona tu písničku zvládla (nezpívala vysoko, takže to i šlo...) a Fibie v roli jak jinak než trhlé matky. Co se týče děje tak ten byl jednoduchý, nenásilný, až na ten prostředek, kdy scénáristi měli pocit, že tam musí narvat něco dramatického. Tuhle pasáž měli vynechat a tolik by mě to nenaštvalo a nemusela jsem se ošívat tou trapností. Film je to pohodový. "Dear David Bowie,..." ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Milý Davide Bowie, jmenuju se Will Tailor ( Gaelan Connell ).Milý Davide Bowie...je pondělí a já se chystám do nové školy. Milý Davide Bowie je to až moc jednoduché, změnit školu a hned mám dvě holky, novou kapelu a velký úspěch...tak to v životě určitě chodí. Milý Davide Bowie tak jsem se s tím popral a zatloukl jsem strach do hudebního pódia. Milý Davide Bowle " Nemůžu dál, jdu dál ", tak se jmenujeme. Milý Davide Bowie, co myslíš, jak dopadl BandSlame ?- http://www.youtube.com/watch?v=q-D5nMBz1U8 - Vyhraje " I cant go on, ill go on " ? Milý Davide Bowie Jader a Marduk to nebyly jen tak nějací školní břídilové. Milý Davide Bowie koho mám milovat ? Charlotte ( Aly Michalka ) nebo Sa5m ( Vanesa Hudges ). Milý Davide Bowie ve filmu hrají i tvé písně - " Rebel, rebel ", " Changes ", " Star ". Milý Davide Bowie jsou tu však i jiné songy - " Don´t look bach " od Micka Jaggera, " Famme Matale " od The Velvet underground & Nico, a hlavně " I want you to want me " Ricka Nielsena v podání I can´t go on, ill go on se zpěvačkou Aly Michalka nebo " Amphetamine " Steveho Wynna také v podání kapely Nemůžu dál, jdu dál...a další a další songy a možná přijde i David Bowie. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych v tomto případě nebyl tak přísný. Film je určen především pro mladé publikum a tomu je podřízena (ne)sofistikovanost scénáře. Cílové publikum by mělo být spokojeno. Já bych v mladším věku byl, protože Rock ze střední nabízí příjemnou hudbu, nenásilnou vztahovku, jednoduché emoce a především má schopnost vyvolat příjemné chvění u srdce. Ještě mé soukromé plus: Vanessa Hudgens je slaďoučká. 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"MIlý Davide Bowie, jak říct Pinocchiovi, že z něj opravdovej chlap nikdy nebude ??" ;) Asi nejpovedenější Graffův počin staví na báchorce "jak typický looser došel svého štěstí", mocně připomíná Blackovu Školu ro(c)ku, ale za mě působí jednoznačně méně otravným dojmem hlavně díky Lise Kudrow, kterou ač jsem dlouho nikde nepostřehl, svůj komediální talent neskryje, a roztomilé Vanesse Anne Hudgens. Na ni i Alsyson Michalka se jistě lépe kouká, než na šíleného tlustoprda Jacka Blacka..;) To s nevěrohodným Connellem jsem měl o poznání větší problém !! Bandslam se nedokáže vyhnout nutné teenagerovské šablonovitosti i spoustě klišé, ale ani chvíli nenudí, dokáže se dělat dostatečně překvapivým filmem, v rámci žánru, a když nakonec dojde i na Davida Bowieho, byť jsem od alternativní variace Hannah Montana vůbec nic nečekal, jsem spokojen.. Mám rád ska, ani přeslazený popík mi nevadí, a tak jsem si nakonec tu pecku Everything I Own parádně užil. ;) [ Dabing 5/10 ] Slušná práce AW Studia Praha, jen mám problém se zbytečným a tupě prvoplánovitým překladem ( třeba hudebních skupin ), potěší tradiční spojení Kudrow, Jachnická. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Ačkoliv je celá skupina složená ve filmu ze středoškoláků, jediným středoškolákem byl Charlie Saxton. (Avalon820)
  • Charlie Saxton absolvoval konkurz na roli Buga v den svých narozenin. (becki_tu)
  • Zpěvačka Alyson Michalka (ve filmu Charlotte) byla v začátcích natáčení na turné se svou sestrou Amandou a s Miley Cyrus. Své turné pak zakončila v Austinu v Texasu, kde se také převážně natáčelo. (Avalon820)

Reklama

Reklama