Reklama

Reklama

Toptyžka

  • Sovětský svaz Топтыжка (více)
Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1964, 10 min

Režie:

Fjodor Chitruk

Scénář:

Fjodor Chitruk

Kamera:

Boris Kotov

Hrají:

Jelena Ponsova

Obsahy(1)

Medvídek Toptyžka se probudí uprostřed zimy a chce ven. Máma medvědice mu to zakáže, což je dobrý důvod pro to, ven opravdu vyrazit. Při cestě lesem potká zajíčka, se kterým se skamarádí. Celý den si hrají a večer jdou unavení a šťastní domů. Máma medvědice ani máma zaječice nemají pro přátelství svých potomků příliš pochopení. Kamarádi se tak celou zimu nevidí. Na jaře, při první procházce, vidí medvídek zaječí domeček v divokém proudu řeky. Vrhne se kamarádovi na pomoc, ale sám se začne topit. Zajíček se ho snaží vytáhnout, ale sám spadne do vody. Nejvyšší čas pro mámu medvědici i pro mámu zaječici zapomenout na vzájemné nesympatie. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Toptyžka už neví, jak by si lehl, ono taky spát celou zimu je už v kategorii vytrvalostních disciplín. Na toulce zimní krajinou potká malého polárního králíka, kterého tedy tvůrci zarputile označují za zajíce. Evidentně jsou méďa i zajda stejná váhová kategorie, jinak by se houpat nemohli. A oba dostanou doma kázání, že se kamarádí mimo svůj druh. Zajíček je chudák bit jak žito. Na jaře se ukáže, že v kategorii kreslených pohádek je fakt, že všichni savci (krom člověka, ale ten se tu nevyskytuje) umí plavat, sprostá pomluva. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kluci krásně připravili své matky o předsudky a ty se díky tomu skamarádily. Animace mi chvílemi připomíná ty, co se potkali u Kolína. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování milého a jistě i poučného příběhu pro děti zákonitě musí pohladit na srdíčku. Toho zajíčka bych si nejradši vzala domů a umuchlala ho v náručí! :) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama