Reklama

Reklama

Půldruhé hodiny zpoždění

(divadelní záznam)
Česko, 2009, 71 min

Režie:

Patrik Hartl

Scénář:

Gerald Sibleyras (divadelní hra), Jean Dell (divadelní hra)

Kamera:

Tomáš Kresta
(další profese)

Obsahy(1)

Daniela Kolářová a Milan Lasica v bystré komedii o tom, jak se manželé pokusí během hodiny a půl změnit stereotypy třicetiletého manželství. Inscenace Studia DVA... Dobré francouzské komedie v sobě mají vždy nejen duchaplnost a lehkost, ale taky neotřelý pohled na milostné vztahy. Taková je i komedie Géralda Sibleyrase, kterou napsal ve spolupráci s Jeanem Dellem. Starší manželský pár je pozván na společnou večeři ke svým přátelům. Jenže ženě se nechce nikam jít. Rozvíjí se dialog o manželství, během něhož se narodily tři děti, nejmladší z nich právě opustilo domov, narodilo se první vnouče a žena cítí prázdnotu nastávajícího období. Ve vtipném dialogu o tom, co znamenají desítky let dosavadního života a čím naplnit ten společný "zbytek", vás komedie pobaví bystrými postřehy i skvělými výkony obou protagonistů (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

wirtuaruska 

všechny recenze uživatele

Tyto dialogy mezi Danou Kolářovou a Milanem Lasicou byly tak úžasné, že se mi z nich dělaly po těle zimomriavky a určitě ještě jednou navštívím toto představení. Ono Studio L a S je samá legrace, nedávno jsem byl na Kumštu a pan Labuda z toho udělal nádherný teatrální kousek, divím se? Ne neměl bych jelikož je to Pan herec. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Současná francouzská konverzační komedie autorů Sibleyrase a Della obsahuje spoustu kultivovaného humoru i smutnějších momentů. Inscenace Studia Dva tuto v podstatě bulvární látku zpracovává dost konvenčně, což ale v žádném případě není na škodu. Elegantní scénografické řešení (ten béžový závěs tvořící stěny bytu byl nádherný), povedená hudba, vhodně zvolené obsazení - tedy přinejmenším na první pohled. Milan Lasica i Daniela Kolářová jsou skvělí herci a jejich obsazení vyvolává nemalé očekávání. Lasica těmto nárokům beze zbytku dostojí, v roli čerstvého důchodce Pierra je naprosto famózní. Kolářová coby jeho nenaplněná manželka Laurence už dopadla o něco hůře: obzvlášť na začátku jsem jí nevěřil ani slovo. Kdo ví, snad byl na vině důsledně spisovný text, který jí příliš nešel do úst, ale něco v její intonaci mi dělalo neuvěřitelný problém zapomenout, že sleduji herečku, a soustředit se na postavu, kterou představuje. Připadala mi strojená, nepřirozená, v křeči. Postupem času jsem si zvykl - a ona se na oplátku vylepšila - nicméně pořád mám dojem, že její výkon je to jediné, co v téhle inscenaci tak úplně nefunguje. A to byla hra vybírána pro ni na tělo! Velice podařeným prvkem je jazyková dvojjakost tohoto hereckého partnerství - Kolářové Laurence mluví česky, Lasicův Pierre slovensky. Funguje to naprosto nádherně. V celkovém pohledu představuje Půldruhé hodiny zpoždění ani ne půldruhé hodiny kultivované zábavy na úrovni s trochou dojetí, ale výraznější dojem nezanechá. Modelový příklad toho, čemu se trochu hanlivě říká "dobře udělaná hra." Já proti dobře udělaným hrám nic nemám, obzvláště pokud jsou udělané takhle dobře. A jsem velice rád, že se čas od času objeví v záznamu na ČT. Jen houšť! ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nadmíru humorná konverzační komedie v podání dvou vynikajicích herců. Dialog dlouholetých manželů, kteří si vyčítají, co všechno si za dobu trvání manželství neprovedli. Krásně obrácená logika, vtipné postřehy o životě, vážné věci z lehka a vesele. Milan Lasica svou roli spíše odříkává, ale Daniela Kolářová je plná energie a hraje opravdu skvěle. Krátká doba představení velmi rychle utíká, bohužel až moc, nakonec se vám nechce pustit herce z pódia. Mimo jiné jsem z první řady viděl, jak vypadá dílo, které při představení Daniela Kolářová tvoří. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tento kousek snad ani jinak vystihnout, než prostě NÁDHERA!!! Obě postavy a konverzace Kolářová versus Lasica prostě doslova famózní (obdivuji herce i režii)....a to jsem viděla pouze doma ve vysílání a záznam TV........tož nevím, co by se mnou udělalo takové živé vystoupení v divadle Studio dva - asi bych nadšením a úžasem omdlela nebo zůstala přikovaná s těmi silnými pocity v sedadle ještě po odchodu šatnářky:-). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sibleyraseova a Dellova divadelní hra sice nenabízí nijak zvlášť rafinovanou dramatickou zápletku, ale zato vtipný konverzační dialog, z něhož dva výteční herci, v tomto případě Daniela Kolářová a Milan Lasica, dokázali vytěžit maximum. Kdyby byl po ruce nápaditější režisér, výsledek mohl být ještě lepší. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama