Reklama

Reklama

Půldruhé hodiny zpoždění

(divadelní záznam)
Česko, 2009, 71 min

Režie:

Patrik Hartl

Scénář:

Gerald Sibleyras (divadelní hra), Jean Dell (divadelní hra)

Kamera:

Tomáš Kresta
(další profese)

Obsahy(1)

Daniela Kolářová a Milan Lasica v bystré komedii o tom, jak se manželé pokusí během hodiny a půl změnit stereotypy třicetiletého manželství. Inscenace Studia DVA... Dobré francouzské komedie v sobě mají vždy nejen duchaplnost a lehkost, ale taky neotřelý pohled na milostné vztahy. Taková je i komedie Géralda Sibleyrase, kterou napsal ve spolupráci s Jeanem Dellem. Starší manželský pár je pozván na společnou večeři ke svým přátelům. Jenže ženě se nechce nikam jít. Rozvíjí se dialog o manželství, během něhož se narodily tři děti, nejmladší z nich právě opustilo domov, narodilo se první vnouče a žena cítí prázdnotu nastávajícího období. Ve vtipném dialogu o tom, co znamenají desítky let dosavadního života a čím naplnit ten společný "zbytek", vás komedie pobaví bystrými postřehy i skvělými výkony obou protagonistů (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tento kousek snad ani jinak vystihnout, než prostě NÁDHERA!!! Obě postavy a konverzace Kolářová versus Lasica prostě doslova famózní (obdivuji herce i režii)....a to jsem viděla pouze doma ve vysílání a záznam TV........tož nevím, co by se mnou udělalo takové živé vystoupení v divadle Studio dva - asi bych nadšením a úžasem omdlela nebo zůstala přikovaná s těmi silnými pocity v sedadle ještě po odchodu šatnářky:-). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nadmíru humorná konverzační komedie v podání dvou vynikajicích herců. Dialog dlouholetých manželů, kteří si vyčítají, co všechno si za dobu trvání manželství neprovedli. Krásně obrácená logika, vtipné postřehy o životě, vážné věci z lehka a vesele. Milan Lasica svou roli spíše odříkává, ale Daniela Kolářová je plná energie a hraje opravdu skvěle. Krátká doba představení velmi rychle utíká, bohužel až moc, nakonec se vám nechce pustit herce z pódia. Mimo jiné jsem z první řady viděl, jak vypadá dílo, které při představení Daniela Kolářová tvoří. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak si ľahni na gauč a čakaj na smrť, ale až keď sa vrátime z večere!“ Skvěle zahrané (Lasica maximálně sympatický a vtipný, Kolářová zase přesná a správně nesnesitelná), obrovsky zábavné, v mnohém pravdivé a se spoustou hlášek, které by se daly tesat. A konfrontace češtiny a slovenštiny podle mě pozvedla dialogovou rovinu ještě o něco výš. 5*, s chutí si představení zase někdy zopakuju. „Takže to znamená, že sme si celý život navzájem věrní?“ – „Ak hovoríme pravdu, tak áno.“ – „Jako dva blbci.“ – „Ľutuješ to?“ – „Trošku.“ – „Ja tiež.“ ()

waits 

všechny recenze uživatele

Hra pro dve osoby, ve ktere na sebe strhava vetsi pozornost Milan Lasica, a neni to jen tim, ze jeho postava ma v textu vetsi porci bonmotu. Lasica je danovym poradcem, ktery prodal firmu a chce jit ke svym znamym na veceri, od prvni vety, takze se divak muze polozit do kresla a nechat se unaset jeho slovensky pronasenymi komentari. Kolarova mi neprisla uplne stoprocentni, ale na druhou stranu, hru nezkazila. Nebudu take popirat, ze videni sveta Lasicovy postavy je mi blizsi nez jeho manzelky. "Tak ty tu v centru Parize ve 220 m byte kazdodenne bojujes o preziti":) ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Kvalitná predloha, ktorá však na mňa neurobila najlepší dojem. Veľký problém vidím v rušivej dvojjazyčnosti textu (ja toto česko-slovenské "znásilňovanie do bratstva" naozaj nemusím, navyše dlhoroční manželia sa predsa takto nerozprávajú), ale čo je najväčším prekvapením, hra zadrháva najmä na výkonoch inak excelentných hercov Kolářovej a Lasicu. Kolářová je v úlohe celkom utopená a majster Lasica akoby nestihol zvládnuť text - jeho civilný, odriekávajúci prejav bez akejkoľvek intonácie pozbavuje pána Sansieu akejkoľvek presvedčivosti. Lasica dobre vie, že jemu na úspech publika postačuje byť na pódiu (jeho obsadenie je pre každého režiséra hrou na istotu), ale nemyslím si, že by sa na to chcel spoliehať. Žeby sa nestihol s naučeným textom dostatočne zžiť? Nuž, vyzerá to tak. Tak veru, tak. Rozpačité... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama