Reklama

Reklama

La Femme qui se poudre

  • USA Woman Who Powders Herself, The
Krátkometrážní / Fantasy / Horor
Francie, 1972, 18 min

Recenze (13)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy koketující se surrealismem a většina z nich mne dostala hned od první minuty. Když k tomu přidáme onu kapku expresionismu - malbového ztvárnění dojmů vznikne z toho opravdu zajímavá podívaná. Já zde však byl místy dost na rozpacích. Ono černobílé vyobrazení temnoty doprovázené opravdu zdařilým hudebním doprovodem určitě stojí za pozornost, ale byla škoda (tedy v mém případě), že mě hudba a zvuky zaujala podstatně více než ony noční můry. Určitě si z toho odnáším více pozitivních dojmů – šílené to bylo dost…Každopádně mi frantíci opět ukázali, že to s jejich tvorbou není zas až tak zlé, jak lidi říkají.70% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Geniální šílenost, totální temnota a zároveň noční můra, dokoukal jsem a zírám. Na rozhraní mezi animovaným a hraným filmem, na rozhraní surrealismu a expresionismu, na rozhraní geniality a šílenství se pohybuje tento krátký černobílý snímek, který jednou uvidíte a zřejmě už nikdy nezapomente. Snímek je trochu inspirován německým expresionismem a určitě spoustou malířů a zcela jistě v něm inspiraci našel David Lynch ve své rané animovaně-hrané tvorbě a rovněž také E. Elias Merhige se svým Begotten. Troufnu si ale snad i říct, že i ti co se inspirovali tak nezašli do takového extrému jaký uvidíme zde. Během následujících dní budu na tohle zcela jistě koukat ještě mnohokrát. Ty obrazy, ty výjevy, to šílenství, to je noční můra převedená na filmové plátno. Jednoznačně plný počet. Jeden z nejlepších krátkých filmů co jsem kdy vůbec viděl, bez přehánění. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím, že má tolik lidí tendenci za vším hnedka vidět horrory, terory a šílenství...... Já v tom vidím prostě působivý art a spoustu krásně vystavěných obrazů.. První půlka mě moc nebrala, ale v druhé už to chytne správné tempo a techniky se prolínají do kompaktního imaginačního tvaru, který je místy až fascinující. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

15 minút čistého neopísateľného zla. O to je to hroznejšie keďže opísať hrôzu slovami nie je možné. Ono žiadne násilie vyobrazené nie je. Ale tá atmosféra...... Tá ma privádza k šialenosti. Striedanie hraných a kreslených sa vydarilo. človek má pocit akoby videl niečo čo nemal vidieť nikto. Kakofonické zvuky a rozmazaný príliš svietivý obraz evokuje snové výjavy. Je to nočná mora s ktorej nie a nie sa zobudiť. Ó bože pomôž dostaň ma s pazúrov týchto ohavností ! ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Mám mnohem horší sny, resp výjevy v nich (a jsem za ně tak trochu rád, nacházím v nich inspiraci k tvorbě) ale neubráním se srovnáním s Begotten, který mi přišel lepší, ani nevím proč, prostě na mě více zapůsobil. Hodnocení neznamená že by to byl průměr, jsou to takové lepší tři hvězdy, váhal jsem, ale pokud bych měl někomu doporučit tenhle typ filmu, doporučím raději Begotten, i když věřím, že laik by asi lépe "přežil" tuhle kratší stopáž:-) Každopádně jako výplach mozku dobrý, je-li maximální soustředěni, tma, ticho a ta správná nálada. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama