Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe - Série 9 (2005) (série)


Vykopávky (S09E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Dig

Obsahy(1)

Není pro stavaře horší noční můry, než když se na staveništi objeví nečekané překážky, narušující plánovaný program. A přesně to se teď stalo při stavbě strentonského obchvatu. Nejenom že byla celá stavba týdny a měsíce zdržována díky úsilí všech možných ekologických aktivistů, ještě se po jejím zahájení musí při geofyzikálním průzkumu zjistit, že přesně tady se kdysi nacházelo římské sídliště. Jenomže teď se zdá, že ani tímhle ještě není nepřízeň osudu vyčerpána. Neboť ta kostra, na kterou archeologové při svých vykopávkách narazili, rozhodně nepochází z římské doby. Podle všech indicií tu leží tak maximálně půl roku. Navíc se vrah - neboť se zcela nepochybně jednalo o vraždu - pečlivě postaral o to, aby zničil všechny záchytné body, podle nichž by se dalo tělo identifikovat. A tak se Andyho pátrání musí odrážet od tak nepatrné věcičky, jakou je nalezený manžetový knoflíček? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

type_B 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalziel a Pascoe drží laťku hodně vysko. I když je téměř každá detektivka vybudována na podobných principech výstavby, kde se mění jen konkrétní látka příběhu, zakládají se rozdíly i na jiných prvcích. Na tomto seriálu je patrná snaha o vystavění nejednoduché perspektivy pohledu na svět. Zločin se nerelativizuje na dobro a zlo, vyšetřovatelé nemají jen kladné vlastnosti, příčiny zločinu jsou zakotveny do sociální a historické situace. V tom se D. a P. liší od mnoha jiných detektivních seriálů. Krom toho, koho by neoslovila zlatá povaha Andy Dalziela? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá výchozí situace (podobné typy nálezů patří v žánru k těm nejvděčnějším) a absolutně luxusní závěr, rozhodně zatím nejlepší závěrečná vysvětlovačka v rámci tohoto seriálu. V téhle sérii se s tím tvůrci opravdu nemazlí a servírují závěry hodné nejen Midsomeru. A Warren Clarke je díl od dílu lepší a lepší, ačkoliv to už asi od druhé série snad ani není možné. 90%. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdybys viděl, co s ní proved. Byla to kráska. Chtěla bejt modelkou. Ale jedinej, kdo ji kdy vyblejsk, byl policejní fotograf!" Tak tento případ byl extrémně zapeklitý kvůli dvěma relativně nespojitelným linkám a třetí Andyho osobní linii. Scénáristická paráda. Nebo spíše excelentní předloha... "Skrytá nevraživost vždycky vybublá na povrch!" ()

Reklama

Reklama