Reklama

Reklama

Tady je Šloufovo...!

(TV film)

Obsahy(1)

Až se budou psát dějiny České republiky, těžko v nich budou moci historici opomenout jméno Miroslava Šloufa. I když nikdy nebyl, od chvíle, kdy opustil komunistickou stranu, zvolen v žádných demokratických volbách, ovlivnil tvář této země silněji než desítky poslanců či senátorů. Umí se pohybovat na výsluní i v zákulisí, čas od času o něm není slyšet, aby se jeho jméno vzápětí vždy znovu objevilo v plném lesku na předních stranách novin, a v často velmi nečekaných souvislostech. Přitom je vždy šikovně v pozadí těch, kteří figurují na předních pozicích. Po svém dal konkrétní obsah slovu lobbista, včetně latentní ironie, která je v české kotlině doprovází. Nad tím, jak je možné, že se muž nechvalně známý svou předlistopadovou minulostí dostal k tak výraznému vlivu i v soudobé společnosti, se v dokumentu Jakuba Slomianého a Jana Bělohlavého zamýšlejí nejen politologové, ale také současní i bývali politici a novináři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak snadné, stačí se paktovat s komunisty, s mafii, být zapletený do zosnování nějaké nájemné vraždy… a natočí o vás hodinový dokument. Sice nijak kvalitní, tento působí jako předčítání dobře připraveného „shrnujícího“ článku z Reflexu nebo Respektu, ale taky nic, za co byste se měli stydět, nemáte-li se zač stydět. Šlouf má, akorát nevypadá na jednoho z těch, kdo by něčeho litovali. Zcela určitě ne veřejně. ()

Jungolink 

všechny recenze uživatele

Pro spoustu lidí jsou postavičky jako Šlouf nebo Dalík personifikací zla, jakousi esencí toho, proč v této zemi nic pořádně nefunguje, proč je všechno v pytli apod. Nejsem nijak velký pesimista, ale obávám se, že ve skutečnosti jsou takovíto lidé jen koňmi a věžemi na politické šachovnici našeho světa, ne-li rovnou pouhými pěšáky… O to smutněji pak vyznívá samotné pořízení tohoto dokumentu, kdy démonizace vysmátýho pseudomafiána působí tragikomicky nejen na hlavního protagonistu snímku. ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

"Neřesti a přednosti" (sic!) jedné >růžové eminence< v kostce... .-o.. - - - No, tenhle >hlavolam< by asi ani mistr Rubik dohromady nedal... Tak ještě, že je tu erudovaný Erik. Dobře tedy, kostky jsou vrženy, ano, ze Šloufa je nám š(l)oufl a slabším povahám může se dělat z toho všeho na vrhnutí - leč zajímavé ovšem je, jak páni novináři mudrlanti vyřizují si své účty s partou kolem tohohle všeho schopného doživotního aparátčíka a vůbec nejdou do hloubky problému a po principech, které v polistopadových sračkách umožnily tento (a přece vůbec nejde jen o nějakého jednoho Šloufa!!!) fenomén... . . . Tak doufám, že příští pole pozornosti E.T. a spol. se zaměří třeba na ty naše >zelenáče< prdlamentní... Krom mafiánských praktik dua B&J při řízení partaje proslýchá se, že lišák jeden podšitý (a docela bych rád znal ty jejich poradce!) chystá nějaký výmrd typu "internet do škol", na kterém se kdysi napakovala jistá i zde (jako nějaká oběť) prezentovaná >nejoblíbenější< politička a ty její >strany< okolo... Ejhle, jak to všechno spolu (ne)souvisí, že... - - - Čistě k pořadu - obsah: odpad, forma: jedna pokrytecká hvězdička za rutinní televizáčtinu. Připadá mi až příznačné, kolik plytkosti a vyvařených >informací< dokážou tvůrci rozprostřít do téměř hodinového formátu - a NIC! Ano, na skutečně investigativní novináře si v téhle zemi ještě budeme muset počkat, no spíš řekl bych, že se jich bohužel už asi ani nikdy nedočkáme. Protože věci už jsou příliš rozjeté a společnost už dávno ovládla >prasata< a z novinářů povětšinou jsou v tom lepším případě jen >zaměstnanci< dávno NE nezávislých médií, v tom horším případě pak fabulátoři typu >kam vítr tam plášť< , kopající buď za něčí zájmy nebo bojující jakési své vlastní >žurnálové< války, které pak prakticky vždy jsou rychle dobojovány, aniž se protistrany nějak zásadně střetly - a v tom nejhorším případě pak vyloženě prodejné krysy, kdy možná bylo by i zajímavé právě těmhle podívat se na zoubek a objasnit jejich vliv a zdroje příjmů. Stačí jen denně sledovat trošku pozorněji alespoň ta zásadní média, myslet hlavou a dávat věci do kontextu, že... Šlouf nešlouf... - - - P.S. V pořadu zaznělo několikrát slůvko "MANIPULACE", nechtěně tak snad nejvíce vystihující i skutečnou pointu téhle (pseudo)publicistické hry... - - - - - (Poprvé viděno 19.2.2009 na ČT2, hodnocení a komentář zde jako první - 19.2.2009) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tady je názorně vidět, jak se kriminálníci, zlodějové a různá verbeš pakuje se sebrankou a užívají si svobodu ve vysoké politice aniž by se jim něco stalo a byli nějak potrestáni. Je mi z toho opravdu šoufl! Kdybych uměl nějaký cizí jazyk, neváhal bych a hned bych odsud (z té posrané vlastičky) emigroval za kopečky! 75% ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Kterak se aparátčík i za nových pořádků potřebným dokázal udělati. Dokument, který je spíš o lidech, kteří takovéto kreatůry k sobě a do vlády vůbec vpouštějí. Nejodpornější moment je, když Bohdalka báječného Šloufa olizuje stejně tak jako komouš Štěpáń. Poslední prezidentská volba dala tomuto dílku ještě další obskurnější moment, který se týká půlky národa, která toto charakterní individium vpustila na Pražský hrad. Díky tomu to vypadá na celou sérii dokumentů. Myslím, že si pan Tabery již ostří tužky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama