Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Leander (Barbara Stanwyck) zatknou před Štědrým dnem za krádež. Jde o její třetí přečin. Žalobci Johnu Sargentovi (Fred MacMurray) se podaří případ odročit na dobu po Vánocích, kdy nejsou porotci tak shovívaví. Ale z lítosti jí zařídí propuštění na kauci a po menších trampotách nakonec spolu s ní skončí na venkově u své matky, kde stráví Vánoce. Obklopeni milující rodinou se do sebe zamilují a nastává problém – co s blížícím se soudem? (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (16)

classic 

všechny recenze uživatele

Barbaru Stanwyck by som vzal domov na Vianoce,Veľkú noc,letné prázdniny,jesenné,zimné,polročné,ale bola by u nás varená-pečená.Samozrejme myslím to obrazne,ale nepamätám si,ktorá osobnosť strieborného plátna si ma takto získala ako Stanwyck.Žena s neuveriteľným šarmom,postavou,vizážou,vystupovaním,sexappealom,hlasom,táto žena si ma omotala okolo prstu,kde po nej túžim,ale len cez filmové plátno.Preboha,ja sa zbláznim! Lee Leander je kleptomanka a hypochonder,ktorá tesne pred Vianocami ukradne šperk zo zlatníctva,čapnú ju a teraz čelí dôkladnému obvineniu,ktoré by ju poslalo do chládku,žalobca John Sargent navrhne,aby sa počkalo,keď bude po sviatkoch,vtedy by sa pokračovalo...Kaucia za Lee činí 5000$,ktoré si John požičia,zloží za ňu kauciu,no Lee nemá kde ostať,tak John vymyslí,že pôjdu k nemu na sviatky,kde žije jeho mama a teta...Klasicky sa do seba zamilujú,Hm...Ale súd sa blíži...WHAT NEXT?Kto by sa do nej nezamiloval,že? Keď v živote stretávam rôzne ženy,tak viem,ktorá je čo zač,či je sliepka,sliepok je všade navôkol extrémne veľa,môže sa na začiatku zdať,že Lee je taká sliepočka,ktorá toho v živote veľa nedokázala,trpí komplexami menejcennosti,tak musí kradnúť a potom ide do záložne speňažiť lup.Ale,ak v živote natrafí na človeka,ktorý je vlastne známy odjakživa,všade sú ľudia,ktorí k sebe patria,len bohužiaľ o tom nevedia,až keď sa stretnú úplne za iných okolností,tak nevedia ako sa k sebe zblížia čoraz viac a sledovať STANWYCK,ako sa postupne mení,je fascinujúce.Táto herečka má to,čo veľa iných nemá,to musí zistiť každý sám,ako to myslím... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie o žalobci, který se zamiloval do obžalované a dokonce jí shodou různých náhod dovezl na vánoce ukázat i mámě. V hlavních rolích super Stanwycková a MacMurray. Přestože příběh byl celkově jednoduchý a docela předvídatelný, tak některé scény byly opravdu pětihvězdičkové - třeba úvodní řeč obhájce-herce anebo úprk hlavních představitelů z kanceláře vesnického soudce. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásná a hodně příjemná vánoční romance s neméně krásnou Barbarou Stanwyck s nádherným hlasem, která si s Fredem MacMurrayem opět dobře sedla. Příběh má jednoduchost, naivitu i hloubku. Vytknul bych mu snad jen lehce nejasný konec a teatrální ohajobu na začátku. # [viděno: monitor, sluchátka, EN] # příběh 8 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znvou 8 ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Netradiční a otevřený konec mi ze začátku hodně vadil. Nakonec ale musím uznat, že právě ten činí film zajímavým, a tím spíše si ho zapamatujete. Rád bych se dočkal toho, že místo Prince a Večernice, či Anděla na horách uvidím v TV Remember the Night, Bishop´s Wife, nebo třeba Christmas in Connecticut. (PS: Toto je mé již 1111 hodnocení) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická ne až tak komedie s výborně se doplňující ústřední dvojicí. Barbara Stanwyck je opět okouzlující, jako jednu z mála hereček té doby bych ani nemrkl, kdybych jí viděl v současném filmu. Je to díky jejímu uvolněnému střízlivě civilnímu projevu, na tu dobu ne až tak běžnému. Navíc už tenkrát to byla šmrncovní moderní, vtipná, inteligentní a sexy baba. Ta by se rozhodně neztratila ani dnes. Film jako takový je solidní náladovka, příjemně strávený čas v příjemné společnosti. Ale Vánoce v Connecticutu se mi líbily přeci jen víc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Věta "Quick, Watson, the needle!", neboli "Rychle, Watsone, jehlu", je citát Sherlocka Holmese (Ian Richardson) použitý o rok dříve ve filmu Pes baskervislký (1983). Autor Sherlocka Holmese A. C. Doyle byl závislý na kokainu a tuto vlastnost přiřkl i svému hrdinovi. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama