Reklama

Reklama

Na cestě - Série 6 (2008) (série)


Na cestě po středozápadě Srí Lanky (S06E23)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Jan Bělohlavý

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Ostrov nabízí na celém svém území nepřeberné množství přírodních krás a historických zajímavostí. Hlavním cílem většiny turistů jsou pochopitelně hřejivé vlny Indického oceánu, ale my se tentokrát vydáme z hlavního města Colomba do horských partií, kde se pěstuje vyhlášený cejlonský čaj. Dalším významným zemědělským artiklem je kokos. Za ořechy se však často musí i do desetimetrové výšky, proto si majitelé plantáží v době sklizně najímají speciální party. Kokos je také základem všech místních omáček, což vám zase potvrdí každá kuchařka. Zastavíme se také na údajně nejkrásnějším golfovém hřišti v Asii a navštívíme zápas v kriketu, který je nejpopulárnějším sportem ostrova. Jeho hráči jsou ideálem tamních žen. Nejen sňatek s idolem ovšem musí na Srí Lance doporučit tvůrce horoskopů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +zdařilí komentář -není to tak poutavé jako jiné díly/// Tentokrát se mi to úplně netrefilo do nálady. Méně hudby a kultura, které až tolik nerozumím. Určitě jako dovolená u moře by to bylo krásné, ale nám je ukázáno vnitrozemí, které na mě tolik nezapůsobilo. Přesto si i tato část drží svoji vysokou úroveň a zase jsem si udělal představu o jiném prostředí./// Celkem 68%/// ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to psal u těch jiných cestopisů věnoujících se Srí Lance. Prostě parádní, krásná země, která ale bohužel i v současnosti skýtá hromadu bezpečnostních rizik. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama