Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní hříčka Zpověď Dona Juana vznikla adaptací jedné povídky Čapkových "Apokryfů". Typicky čapkovská, polidšťující interpretace ukazuje známého sevillského svůdce Dona Juana v úplně jiném světle, než jak je znám z legend a uměleckých zpracování. Don Juan (J. Bartoška) se na smrtelném loži touží vyzpovídat ze svých hříchů… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nikoli smrt, ale bolest z pravdy je to, co tíží duši umírajícího prostopášníka. Síla Čapkových apokryfů nespočívá v jejich zdařilé literární mystifikaci, ale v tom, že se autorovi podařilo i malé ploše obnažit bohatý vnitřní svět jednotlivých postav s jejich přednostmi i chybami. Televizní inscenace v Dudkově zkušené režii se potom stala vítanou příležitostí pro plejádu vynikajících herců – Jiřího Bartošku, Bronislava Poloczka, Josefa Kemra. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Televizní hříčka polidšťující svůdce Dona Juana dopadla velmi dobře zejména díky analytickému vysvětlení Josefa Kemra. Kvůli němu navyšuji hodnocení. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Slušně zahrané, nejlepší přirozeně Kemr, ale obsahově nic moc. Čapek je v této oblasti značně přeceňován. To psychologické odhalení kulhá a je v něm znát spíše závist. Jaksi se pozapomnělo na fakt, že druhá strana má do toho také co mluvit a ta nýmandy rozezná spolehlivě. ()

Reklama

Reklama