Reklama

Reklama

The Other Side of the Mirror: Bob Dylan at the Newport Folk Festival

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2007, 83 min

Obsahy(1)

Další snímek slavného hudebního dokumentaristy Murraye Lernera nás přivádí na legendární folkový festival Newport, kde vystoupil tři roky po sobě tehdy ještě vlastně začínající folkový zpěvák, básník a jeden z nejváženějších hudebníků 20. století, Bob Dylan. Dokument zachycuje nejenom jeho hudební představení, ale také vystoupení Joan Baez, celkovou atmosféru na festivalu a rok od roku vzrůstající "Dylanománii".

Set list:  1963 - North Country Blues, With God On Our Side, Talkin' World War III Blues, Who Killed Davey Moore?, Only A Pawn In Their Game, Blowin' In The Wind
1964 - Mr. Tambourine Man, It Ain't Me Babe, With God On Our Side, Chimes Of Freedom
1965 - All I Really Want To Do, If You Gotta Go, Go Now, Love Minus Zero/No Limit, Maggie's Farm, Like A Rolling Stone, Mr. Tambourine Man, It's All Over Now, Baby Blue (Javert)

(více)

Recenze (2)

Javert 

všechny recenze uživatele

Paráda. Ať už mluvím o vystoupeních s akustickou, tak elektrickou kytarou a bandou muzikantů, nenacházím nic jiného, než slova chvály. Jakožto velký Dylanův fanda jsem si v dokumentu přišel na své. Slintal jsem blahem nejenom nad hudbou, což je samozřejmost, ale také nad některými archivními záznamy, které jsem ještě neměl nikdy možnost vidět (Bob nemá "E" harmoniku, takže mu jí musí hodit nějaká dobrá duše z publika; Johnny Cash svým typickým způsobem pějící Don't Think Twice, It's Alright;...) Věřím ale, že pro ty, kterým Dylanova hudba připadá nudná, nebude dokument tím pravým ořechovým. Ale pro všechny ostatní doporučuji všema dvaceti (tedy i prsty na noze). ()

Reklama

Reklama