Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Jino 

všechny recenze uživatele

Pontypool se mezi žánrovou směsicí filmů o zombies určitě neztratí. S docela originálním námětem se probíjí i přes značnou dávku nudných keců v obligátním půlhodinovém seznámení, v němž se divákovi představují hlavní postavy, které si musí navíc oblíbit, aby následně vynikla ta správná požadovaná atmosféra opuštěného rádia uprostřed nakažlivé epidemie, která mění lidi v psychopatické jedince. U mě se to povedlo tak na polovic - Stephen McHattie je sice sympaťák a svoji roli zvládá výborně, ale do atmosféry mi bohužel zasahoval hodně užvaněný scénář, díky jehož třídění velkého množství slov na zbytečná a užitečná, jsem nebyl vždy v pozoru. To se mi nevyplatilo o odnesl jsem to mírnou dezorientací. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, který není pro jednoduchého diváka (ten by se mohl unudit k smrti...a mít pocit, že poslouchá Český rozhlas 3). Nezávazná konverzace v jednom maloměstském rádiu se postupně stává vážnou, jelikož venku se počnou dít prapodivné věci. Dav okupuje budovu s lékařskou ordinací, do rádia volají vyděšení lidé, ztratí se spojení s policií, redaktor venku je zoufalý...Jenže osazenstvo rozhlasu pořád neví, zda to, co je venku, se děje opravdu... Příběh postupně graduje, velmi zajímavá je pointa. V jisté chvíli jsem měl pocit, že snímek se inspiroval Romerovou Nocí oživlých mrtvol ze 60.let. Nápadité! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvolit netradiční formát u tradičního žánru je jistě chvályhodné, ale originalita automaticky neznamená kvalitu. A Pontypool je toho důkazem. Jedním slovem nuda. Hodinu sedí trojice lidí v rádiovém studiu, kam jim přicházejí zprávy a vzrůstajícím násilí ve městě. Hodinu pořád to samé dokolečka. Pak se začne něco dít, ale jen na pár okamžiků. Pak se vše zase vrátí k mikrofonům a vysílání pokračuje jen s tím rozdílem, že reportér vysílá do světa snůšku nesmyslů, jimiž se snaží nemrtvé ukecat. Naprosté zklamání. 10% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Väčšiu polovicu celého filmu sa len v jednom kuse kecá a kecá.Námet je ale naozaj celkom originálny.Aj keď je to zombie horror,úplne iný ako bežné zombie filmy.Ale dá sa povedať že je to zároveň aj psychologický thriller.Celý film sa odohráva v jednej budove s pár miestnosťami.Preto rozpočet filmu aj keď nie je vysoký,bolo to 1 milión 500 tisíc USA dolárov nie je moc vidieť.Neviem čo mohlo na tom filme stať tie peniaze.Ale zombíkov si v tomto filme moc neužijete,ani nejaké zombícke akcie,ani ich moc neuvidíte.Zarytý fanúšikovia tohoto žánru asi utečú od tohoto filmu.V skutočnosti film ponúka len hlad zombíkov po ľudskom mäse a po krvi a tým to končí.Kto by chcel robiť titulky k tomuto filmu,niet mu čo závidieť.Zaberú toľko ako minimálne tri celovečerné filmy. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se zavrtal do sedačky a představil si, že jsem jeden z posluchačů malého rádia, zimou zasypaného malého městečka, které se stalo epicentrem neznámé nákazy a báječně si film vychutnal. Nutí vás to zapojit fantazii, protože veškeré scény si musíte sami vytvořit. Stáváte se tak režisérem vaší vlastní fantazie. Verbalovi evidentně nečetli rodiče pohádky, tudíž žádnou fantazii nemá, takže se nedivím, že se mu film nelíbil. Je mi ho líto. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama