Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco! Hrstka herců, jedna budova jedné rádiové stanice, podivná a nesmyslná hlášení, nesmyslné věty a řeči lidí v telefonech i přímo na stanici ... všudypřítomné nebezpečí, kdy se "pomatení" stávají vlastně takovými agresivními zombies... Geniální nápad zde vše naprosto s přehledem vyzvedává stejně jako herecké výkony a člověk má chvílemi opravdu strach či hodně nepříjemné pocity ... Totální psycho, prostě maximálně na hlavu ... Film, po kterém se budete cítit jako po exkurzi zastaralé psychiatrické léčebny ... Výborný horror!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák nucen se přehrabovat ve scénáristickém hnojišti, přijde mu vhod cokoliv, co byť mírně zavání originalitou, a pokud s tím vyrukují tvůrci hororů, překvapení se násobí. Pontypool táhne jedna myšlenka (bohužel suverénně vyžvaněná snad všude, kam se člověk podívá), která je rozvíjena z omezené pozice tří herců a tří místností. Víceméně to táhne charismatický Stephen McHattie, ale to stupňované napětí válí diváka až do samotného závěru. Ta ‚léčba‘ je diskutabilní, stejně jako potitulková sekvence. Každopádně, Orson Welles se svým slavným rádiovým ‚vtipem‘ by měl jistě radost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad celkom zaujímavý a nepopieram tiež pár momentov, ktoré aspoň pričuchli k dobrej atmosfére. No čo z toho, keď dejová linka bola tak zúfalo nudná. A hlavne bez momentov, ktoré skrátka k tomuto typu filmov patria. Žiadne napätie, žiadna zmysluplná akcia a slabé vykreslenie podstaty tej čudnej "nákazy". Ledva podpriemer. 30/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kill is Kiss, Kill is Kiss, Kill is Kiss...“ Fakt veľmi netradičná rádiová zombíčina, kde sa nákaza prenáša slovami (!). Strašne veľa tomu dáva démonický výkon Stephena McHattieho v hlavnej úlohe rozhlasového moderátora, ktorý je s pár kolegami v noci zavretý v zasneženom štúdiu a pokúša sa vyrovnať s pekelnou situáciou „tom vonku“. Asi je to v kombinácii s hororovým žánrom dosť zvláštne použitie, ale ide o veľmi príjemný a sympatický horor, v ktorom paradoxne čím menej sa toho deje, tým lepšie. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut naprosto geniálních a bez nadsázky za 100%. Ve chvíli, kdy se začně konkretizovat pointa, jde kvalita poněkud dolů. A to je škoda! Možná jsem to jen nepochopil, ale z těch tun pitomých interpretací na internetech mě nejvíc zaujala ta, že se jedná o satiru politické mluvy (možná by to pak vyneslo i ty čtyři). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama