Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokumentární snímek o životě jedné surikatí rodinky a především jejího člena Kola. Skvělé africké rytmy doprovází velký počet krásných záběrů a to jak na africkou přírodu, tak těch zobrazujících nám život surikat. A některé záběry, které se autorům podařilo natočit, jsou až neuvěřitelné. Příběh ve vás nejspíš dokáže vyvolat více emocí, než většina dneších filmů. Závěr? Jak už se tu psalo, jako z hollywoodu, až na to že zde se nejelo podle scénáře. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Je to asi jeden z těch nejpoutavějších a nejzajímavějších dokumentů, které jsem viděla. Díky výběru jakéhosi hlavního hrdiny "Kola" se do toho boje o život zapojíte ještě víc. A konec? Nemám slov. Skoro jako z hollywoodského happy endu, až na to, že tohle nikdo nevymyslel. Paul Newman by byl na své poslední dílo hrdý. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mě mrazilo při sledování francouzského filmu Putování tučňáků, tak na stejné emocionální úrovni jsem pociťoval tentokráte rozehřátí nad těmito pozoruhodnými zvířaty. Obdivuji práci s kamerou a zejména střih, příjemně podtržený africkou hudbou. Tribute video ()

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš vykonštruovaný príbeh a dramatizácia ako pre deti. Mám oveľa radšej klasické populárno-náučné dokumenty, ako tieto 'príbehy' zvierat. Napriek tomu spracovanie, v podstate aj hudba (aj keď africké černošské spevy veľmi nemusím) sú pekne naaranžované, kameramansky a strihovo sú scény výborné zvládnuté...v tomto sa BBC nezaprie. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama