Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (636)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle se mezi Stathamovo nejlepsi kousky nezaradi ani omylem. Pokus o drsnej thriller s cool akcnima scenama bohuzel Westovi moc nevysel. Jako thriller to moc nefunguje z duvodu hyper debilniho milionkrat videnyho pribehu, kde je vam jasnej kazdej zvrat a clovek ma chvilema chut popadnout scenaristy pod krkem. Co se tyce akce, ta je dobra, jenze je ji desne malo. Nastesti Statham je proste borec prvni tridy a Foster se taky snazi, i kdyz oproti Stathamovi je to takovej navztekanej skritek. Aspon, ze je film celkem slusne natocenej a i kdyz se vcelku tahne, akce zabavit dokaze a nuda nehrozi. Lepsi 3*. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Celý film je morálně špatně (chladnokrevný nájemný vrah coby hlavní hrdina?), ale porovnám-li ho s dalšími Stathamovými akčními sériemi jako "Kurýr" či "Zastav a nepřežiješ", vyhrává u mě "Mechanik zabiják" na celé čáře. Není ani šablonovitý jako první zmiňovaný, ani tupý jako druhý zmiňovaný, některé dějové kotrmelce mě docela překvapily a řežba to byla taky v celku solidní. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť na kvalitne natočený akčný film. No nechcelo sa mi pozerať na staré klasiky so Sylvesterom Stallonem, Arnoldom Schwarzeneggerom či Bruce Willisom. Chcel som niečo novšie, ale podobne drsné. A tak som si spomenul na Jasona Stathama. Preklikal som si jeho kinematografiu a vybral titul "Mechanik zabiják". Moja voľba sa ukázala ako správna. Zhliadol som dosť dobre natočený akčný thriller. Amat victoria curam. Victory loves preparation. Víťazstvo praje pripraveným. *** ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem, aby se mi ten film líbil. Fakt jo... všechno hrálo pro něj - obsazení, akční scény (byť je jich relativně málo a nejsou nějak přehnaně spektakulární, nízký rozpočet se prozradí rychle), oprášení staré klasiky. Jenže ani bručící Statham nemůže utáhnout všechno jen na svých zádech. Foster svou postavu před divákem pořád schovává (co a jak mu v hlavě tiká se prostě nedozvíte), slovní a olověné výměny nejsou ani chytré, ani zábavné, což jsou jediné dvě škatulky, které mohou zachránit chatrnou zápletku. Mechanik ale jede v rozštelovaném autě na půl plynu. A to mu příliš dobrou reklamu nedělá. (přesně stejná dvouapůl hvězdička jako u spousty zklamaných duší kolem) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčná nálož s Jasonom Stathamom, ktorý je jediný poriadny akčný tvrďas dnešného filmu, z tej mladšej generácie. Ben Foster a Donald Sutherland tu majú tiež skvelé role. Veľmi dobrý film s dvoma pomalšími miestami, ale inak to má spád, dej, napätie, prekvapenie a to všetko v úplne obstojnej miere. Samo o sebe, že je tu pár nezmyslov, ale to v týchto filmoch býva. Miestami sa niektoré scény dostávajú do kŕča, ale na strane druhej, aspoň sa dej hrnie dopredu, takže by to mohlo byť skvelé, aspoň pre nenáročnejších divákov. Technicky a podobne dokonalé. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • V jednej zo scén je v spomalenom zábere vidieť vystrelenú slepú nábojnicu. (carAnthony)
  • Začiatok príbehu sa odohráva v Kolumbii, ale evidenčné čísla všetkých automobilov sú argentínske. (m.a.t.o.)
  • Televizní spoty na propagaci snímku byly z důvodu zobrazovaného násilí pro některé diváky nepřijatelné. Na trailer, vysílaný v průběhu reklamního bloku v seriálu Glee (od r. 2009), přišlo celkem třináct stížností. Anglická BBC poté trailer rovnou zakázala. (Terva)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama