Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Bolestné, dramatické, uplakané, histerické, nevyrovnané, nadějné, zajímavé. Prvních pět minut (jak vystihla má kamarádka) je opravdu těch nejzajímavějších, kde se dozvíte vlastně všechno. I přesto scéna v autě kdy rodina jede z pohřbu byla dostačující i beze slov. Během filmu se několikrát objeví klasická americká gesta a fráze, přesto se neubráníte slzám. Susan Sarandon hrála tak neskutečně šílenou ženu, která mi lezla neskutečně na nervy. Bratr věčně pod vlivem drog a otec Pierce odolávající spánku, aby mohl dávat rodině nějaký řád. Do toho skvělá Carey Mulligan a máme takový hezký uplakaný film, který díky bohu, končí relativně dobře. Film, který rozhodně není na každodenní promítání. Ta Carey má tak hustý vlasy, už se těším ke kadeřníkovi.. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ve mě film i druhý den stále pracuje, nebylo to ono.. Prostě Pierce se mi na roli v dramatu nehodí ani jindy skvělá Suzan mě neoslovila.. Opravdu nejlepší role pro mě byl bratr Bennetta,konkrétně jeho proslov při posledním sezení ve skupině.V dnešní době je už dost filmů o smrti dítěte a o rodičovském vyrovnání se, tenhle snímek byl ale jeden z těch slabších...Vypínám film a vím,že do dvou dnů na něj zapomenu, protože byl tak nějak normální.. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Úprimne som z filmu ostal trochu sklamaný. Nechcem tvrdiť, že by išlo o zlý filmový počin, ale nejako ružovo by som to tiež nevidel. Film je miestami jemne melodramatický a má veľa momentov, kde si človek hovorí, že skutočne idú len udierať na city. Ale na druhú stranu je tu zase aj dosť momentov, kde som si povedal, že to tie city vie vyvolať tým správnym spôsobom. Nemal som rád Grace a jej myšlienky, že trpí sama a všetci sú proti nej, Ostatné postavy sú celkom okey, ale nie je tam momentka, kde by človek skutočne chcel týchto ľudí nejako viac spoznať. Najzaujímavejšou bola Carey Mulligan a situácia, ktorou si musela prejsť, no nič tu pre mňa nehovorí, aby som si ten film pozrel znovu. Celkovo je to taký lepší okey film s dobrými hercami a dobrými momentkami, ale rovnako aj film, kde mnoho scénok bolo trošku melodramatických. Hodnotenie: B- ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

pěkný film o tragické smrti mladého kluka a jeho rodiny, která se s jeho smrtí nedokáže smířit, hlavně jeho matka, ale vše změní v příchodu dívky, která s ním byla v okamžiku tragédie, která nosí pod srdcem jeho dítě, jediný co mě tam vadilo, že jsem bohužel neuvěřila emocím herci Pierce Brosnan, ten bohužel nehrál nijak přesvědčivě, ačkoliv je to jinak dobrý herec, ale to je jediná chybička, která v tomto filmu je, jinak bych dala 5 hvězdiček, ale i tak to stálo za to se na tento film dívat, který byl jinak plný emocí ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se syn Kevina Bacona stane nepohodlným v očích skupinky mladých výrostků, oholí si hlavu a začne leštit bouchačku, když se syn Joaquina Phoenixe ocitne pod koly auta, uzavře se do sebe a než zjistí, že právníkem případu je samotný pachatel, téměř se utrápí k smrti. Když přijde o syna Pierce Brosnan, půjde na to zase krapet jinak. Další variace na téma ztráta dítěte špatná určitě není, je to tak trochu do „hezké podoby“ obroušená záležitost, která záhy po závěrečné stmívačce zapadne do škatulky filmů, které vámi projdou a neublíží!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama