Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Morton, mladá psychiatrička, se stará o Dorothy Mills, čtrnáctiletou dívku bydlící v malé irské vesničce. Jane zjišťuje, že dívenka trpí na stav zvaný „osobnost mnoha“ (rozdvojená osobnost). Dorothy začíná promlouvat hlasem zemřelého Janenina syna.... (LIVINGDEAD)

Recenze (33)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý psychologicko horrorový rozjezd ve skvělém prostředí, se zajímavou zápletkou, zajímavými a dobře zahranými postavami (psychiatrička, naprosto skvělá Jenn Murray coby "schizofrenní" titulní Dorothy Mills, ostrovní policista) a neustále drtící stav nechtěnosti - opravdu, sledovat pobyt na ostrově někoho, koho na tom ostrově nikdo nechce a dává mu to různými způsoby (od naprosté ignorance až po verbální útoky) najevo, je dost dobrá část filmu. Je jen velká škoda, že se konec zvrhne v neoriginální (přesto ne nezajímavě natočenou) a konvenční pointu. To trochu zamrzelo. Obecně však velmi milé překvapení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane prichádza na malý ostrov , kde má vyšetriť Dorothy Mills. Dievča obvinené z týrania dieťaťa, ktoré opatrovala. Už po pár stretnutiach mladá psychiatrička zistí, že Dorothy trpí zriedkavou psychickou chorobou "rozdvojenej" osobnosti. Nič sa však nedeje bez príčiny, Dorothy je kľúčom k odhaleniu krutého tajomstva všetkých obyvateľov žijúcich na opustenom ostrove. Priznám sa, že táto téma ma vždy zaujme. No označiť tento film za horor, len preto, že má nádych mysterióznosti, mi príde prinajmenšom trúfalé. Divák si príde, ako tak na svoje v úvode a jadre filmu. Záver je však patetický, nudný, bez napätia či výrazného, neočakávaného, prekvapivého zvratu - 50%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten začátek a atmosféra jsou dobré, hlavně proto, že Jenn Murray je skvělá herečka a prostředí ke skutečně zajímavé. Jenže jak příběh roste a směřuje ke svému závěru, je to v podstatě na zívnutí, a to docela znuděné. Ta pointa není zlá, ale máte pocit, že jste ji viděli minimálně desetkrát. Přeplácané a v tomhle případě je to ke škodě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uzavřená komunita se silným náboženským cítěním na irském venkově a dívka, trpící zdánlivou schizofrenií. Tu přijíždí vyšetři psycholožka Jane, která záhy zjišťuje, že vše je trochu jinak a jako každé uzavřené společenství má i toto své tajemství. Na můj vkus příliš dlouhé a naprosto nenapínavé. O nějakém strašení ani nemluvím a přitom tu pro něj byl celkem solidní prostor. Nahoru to tahají Jenn Murray jako Dorothy Mills, která při svém filmovém debutu obstála na jedničku a Carice van Houten, na kterou je takřka vždy spolehnutí. Ale mohlo to být lepší. 50% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Obyčejný TV psychologický film. Zpočátku to vypadalo nadějně - uzavřená komunita na ostrově, žijící podle vlastních pravidel........podivné pohledy obyvatel, žena vařící v restauraci pouze jídla bílé barvy, podivné hluky, které nikdo neslyšel..... Hmmm, říkal jsem si : "opět nějaký horror o pošahané komunitě, to bude fajn." Jenže pak se to zvrtlo a pozornost se upnula na náctiletou dívku, která se každý den chovala jinak. Proč? Protože měla 5 rozpolcených osobností a tak jsme ji jeden den viděli jako děvčátko, druhý den jako brutálního sadistu, třetí den jako kurvičku.... atd. Jak jsem již psal pouhý TV film, který ničim nezaujme! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v hlavním městě Irska Dublinu, dále pak ve městě Bray a u Blessingtonského jezera v okrese Wicklow a také v okrese Donegal od června až do půlky srpna 2007. (Trajektt)

Reklama

Reklama