Reklama

Reklama

Roméo & Juliette

  • Francie Roméo & Juliette : De la haine à l'amour

Obsahy(1)

Romeo, Julie a jejich tragická láska - tohle už tady bylo tolikrát a přesto vás tohle zpracování díky monumentální scéně, nádherné hudbě a s citem zpívaným textům opět vtáhne a dojme. Slavný muzikál s podtitulem De la Haine à l'Amour (Od nenávisti k lásce) slaví úspěchy po celém světě, svého uvedení se dočkal např. také v Japonsku, Rusku, Maďarsku či Holandsku. Autorem hudby i textů a zároveň režisérem je Gérard Presgurvic. (Faila)

(více)

Recenze (5)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Rutinná práca od francúzkej muzikálovej produkcie, ktorá disponuje s krásnými melódiami, no ničím novým neprekvapí. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

První dojem z tohoto muzikálu byl - opravdu je to nové milénium? Samé máničky, "úúú-óóó-ááá", patetické herectví i texty. Režijní nápady sporné (tu nad, tu mezi všemi se svíjející lepá mumie, z níž se vyklubala sama Smrt, nebo zástup vandráků jako zosobnění Romeova zoufalství), někdy asi nechtěně podvratné (tanec prakticky polonahých panen nad novomanželkou Julií). Otřesný nápad, aby chlapi bili i ženy, byl aspoň vhodnou předehrou k genderové Nenávisti (La Haine), v níž ženy obviňovaly muže ze zbytečného nepřátelství. Byť by snad pro tuhle hru stačili mezigenerační Králové světa (Les Rois du monde), v nichž mládež odmítala bojovat ve válkách otců. Postupně došlo nejen na chytlavější melodie (už v prvním jednání pěkný duet Romea a Julie Ten den / Un jour), ale i výstižnější texty (knězovo spílání lidem i Bohu v Nevím / J’sais plus, stýskánka Juliina otce Mít dceru / Avoir une fille, vévodou s gustem odzpívaná óda na Moc / Le Pouvoir). Vše se sešlo v jednom z překvapivých vrcholů - představitel Tybalta (z vůle libretisty opět zamilovaný do Julie) snad nejafektovanější zjev, ale jeho sólo Není to má vina (C’est pas ma faute) pěkné. Musím zároveň uznat, že celkový dojem umocňovalo zjevně nadšené publikum, které tleskalo po každé písničce a postaralo se i o poslední vrchol - při děkovačce nejdříve s herci zatahalo přídavek Milovat (Aimer), aby pak zaburácelo Krále světa. // 68% ()

Reklama

ajlonka 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle zpracování se mi vážně moc líbilo. Chytlavé melodie, herecky prožité role, pohledný Romeo včetně jeho kumpánů ;-) a roztomilá Julie...chvílemi sice zdlouhavé, ale celkový dojem to nepokazí. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jisté změny příběhu (Tybalt zamilovaný do Julie), absence pro mě důležitých a dějově zajímavých scén (Julie se dozvídá, že Tybalta zabil Romeo, „smrt“ Julie), nesympatičtí a až agresi vzbuzující představitelé (no comment) a přehnaná gestikulace a mimika (k muzikálům do jisté míry patřící, ale jsou známy i případy, kdy se to bez těchto příznaků obešlo) - to vše budiž díky neopakovatelné esenci příběhu podtržené skvěle vytvořenou hudbou a výjimečnými pěveckými výkony, odpuštěno.Byť ne bezchybná, ale přesto - dokonalost. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama