Reklama

Reklama

Návrat cínové hole

(studentský film)
Hudební videoklip
Pohádka
Česko, 2006, 100 min

Režie:

Dalibor Stach

Scénář:

Dalibor Stach

Hrají:

Petr Stolař

Obsahy(1)

Honza Kocourek pozře kaši z kouzelného hrnku a zestárne o třicet let. Jde do světa zachránit princeznu Drtislavu z Boháčova království, aby udělal dobrý skutek a zbavil se kouzla. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (4)

TedTonks 

všechny recenze uživatele

Na české poměry průměrná pohádka, která mi ale zkazila den. Nevím, jestli to tím, že se v okolí kde se natáčelo každý den pohybuji, nebo naprosto nevhodnými rockovými soundtracky (a to rockovou hudbu preferuji) nebo prostě mizer ými efekty a zpatlaným příběhem. Zkrátka budu ještě dlouho litovat toho, že se mi to DVD dostalo do ruky... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

K této pohádce jsem se dostal úplnou náhodou a sledoval jsem ji spíše ze zvědavosti, než z nějakého valného zájmu - kdo by ale také nebyl zvědavý na pohádku s podtitulem "První krušnohorská rocková pohádka." A tím se dostávám ke zřejmě největší výtce vůči tomuto dílku. Rocková hudba se totiž k příběhu absolutně nehodí. Pokud už cpát rock do pohádky, pak bych čekal nějakou hlubší souvislost s příběhem a postavami, jenže ta zde chybí. Rovněž scénář je místy trochu zmatený a někdy jsem moc nechápal, proč ta či ona postava dělá zrovna to a to, proč je ve filmu tahle scéna... no tvůrci měli nad scénářem prostě ještě trochu popřemýšlet. Také postsynchrony se moc nepovedly a dost kazí celkový dojem. Na druhou stranu je třeba uznat, že na ochotnický počin jde o celkem stravitelnou záležitost (komerční produkce občas vyvrhne pohádková zvěrstva, proti kterým je Návrat cínové hole Oscarovým skvostem). Normálně bych váhal mezi hodnocením 1 - 2*, ale Návrat cínové hole má něco, co nemá žádná jiná pohádka na světě - postavu Roupinky, respektive její půvabnou představitelku. Tato překrásná rusovláska je hlavním důvodem, proč jsem pohádku nakonec dokoukal, a tak i když se obvykle v hodnocení nenechávám něčím takovým rozhodit, tady mi to nedá a zvyšuji kvůli Roupince hodnocení. Roupinka je prostě kost!!! Snad to nebyla její poslední filmová role - příště nejlépe nějaká spoře oděná, Barbarellovského typu :o) ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Hudba: Kozatay - Lukáš Peterka, Petr Baraňák Hrají: Petr Stolař Triky: Dalibor Stach, Petr Macháně Režie: Dalibor Stach ()

Reklama

Reklama