Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Woody mě pokaždé trochu překvapí a povedlo se mu to i tentokrát. I když ve zdejších komentářích čtu, že je to pořád dokola to samé, mně to teď připadalo úplně jiné. Mnohem depresivnější, než obvykle. Začátek se rozjíždí jako průměrná allenova komedie, hraje jazz, postavičky běhají sem a tam a povídají si o vztazích a o životě. Pak se události přiostřují, atmosféra houstne a já čekám, jakým způsobem se zapeklité situace vyřeší. A ony nijak, což na první pohled působí jako režisérova a scénáristova chyba, ale když jsem se nad tím zamyslel, došel jsem k tomu, že to tak mělo být. Protože tohle je film o nejistotě. Nejistotě toho, co přijde, až udělám krok dopředu. Není to nejsilnější Allen, ale je tu řada skvělých scén, u nejedné se mi sevřelo hrdlo (nejvíc u linky se spisovatelem a jeho mrtvým přítelem). A hlavně - je to romantická komedie, na kterou se dá skvěle koukat (což dnes vůbec není standart). ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tohle mysli Woody vazne? Proc si najme jedno z nejnaslaplejsich hereckych obsazeni roku, aby s nim mohl natocit zase to same vztahove cosi, co toci porad dokola uz 40 let? Tentokrat navic s jeste mensi porci humoru a nedodelanym zaverem? Woody se nehorazne flaka (nenechte se zmast produktivitou 1 film za rok, je to maska, tocit filmy rok co rok pres kopirak by umel kazdy reziser.) Slusne hodnoceni tomu davam predevsim za zminene herce, kde obzvlast zeny jsou hodne povedene. Parecek Lucy Punch - Anthony Hopkins je k sezrani. 5/10 ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Každý dôchodca si starobu užíva podľa vlastného uváženia, samozrejme s ohľadom na zdravotný stav! Niekto sa vzchopí na presun po trase obyvačka-záhrada pričom stihne odbočiť nanajvýš na záchod, niekto si dopraje kultúrny výlet po mestách Barcelona-Londýn a popritom dá ešte zakaždým dohromady nejakú slušnú vecičku pre nadšencov. Áno, Woody Allen už nenapreduje, nebabre sa s výberom kameramanov od fachu (pamätáte si na tip-top kooperáciu s Carlom Di Palmom či Svenom V. Nykvistom?), nepokúša sa ládovať jeden fór za druhým a (aj keď to nikdy nebola jeho najväčšia prednosť) dramatický oblúk nevytvára. Prečo by som však tomuto váženému starcovi nedoprial emiritnú penziu v podobe diel, ktoré už síce neprinášajú nič nové, no stále triafajú klinec po hlavičke a sú oslavou intelektu/nadania jedného génia. "You Will Meet a Tall Dark Stranger" do sorty "neskorší vydarenejší zber" patrí tiež. Čerpá zo zdrojov, ktoré kedysi zožali solídne ("Husbands and Wives"), ale aj veľké ("Match Point") úspechy a cez hviezdny ansábel konkretizuje následky neopatrného pripúšťania si ilúzií jak v medziľudských vzťahoch - všeobecne, tak v osobnom živote - konkrétne. I keď nie je čo citovať, postavy pri riešení svojich privátnych problémov vedú (ako obvykle) nevyumelkované rozhovory a zdá sa, akoby im rejža nechával ešte väčší objem voľnosti na vlastnú personalizáciu. Neodsudzuje, nerieši. Dozerá na priebeh ich rozchodov/návratov, pochybností/dôver, zaľúbení/nevier, na nehmatateľné veci, ktoré sú súčasťou aj nás všetkých. Vypomáha mu tretí (poviedkový) hlas "a la Barca", dobre hrajúci herci a status quo stále nesenilného vykuka. Tú jeho čo raz viac prenikavejšiu flegmu mu ale neschvalujem a preto udeľujem len čajové 4*. P.S. Letenka do Paríža booknutá, pred polnocou som tam, Mister... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Na Woodyho filmy můžete chodit jako na večeři do oblíbené restaurace - prostě víte, jakou kvalitu můžete čekat. Allen se posté vrací k postavě starého kozla, který si natrká mladou samičku (nejvíce styčných bodů najdeme asi u Mighty Aphrodite), v roli moulovatého dědouše se překvapivě blýskl Anthony Hopkins. Nikdy bych nečekal, že mu ty roztržité dialogy tak sednou. Woody se taky nenuceně otřel o téma esoterických šarlatánů, aby nakonec rezignovaně rozložil ruce se zjištěním, že nejšťastnější jsou právě hodní blbci, kterým se žije dobře ve vlastních fata morgánách. Uhrančivě krásná Freida Pinto. Jako vždy precizní Josh Brolin. Chuťovka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrý (tedy velmi dobrý) Woody. Vztahy, to je nekonečná studnice inspirace, zdroj smíchu a smutku... a tady se všechno střetává tak akorát. Obsazení je i na Woodyho mimořádně kvalitní, vedle Hopkinse a Banderase, o nichž netřeba se zmiňovat, mě mile potěšil Josh Brolin (snad v první roli, kdy mě z nějakého důvodu neiritoval). Dámská část ansámblu je však ještě lepší - sexy Lucy Punchová (jo, i když to je role zlatokopecké blbky, fakt je sexy), nádherná Naomi Wattsová a okouzlující Indka Freida. Vlastně body beru jen za Gemmu Jonesovou, která jako kdyby z oka vypadla Věře Tichánkové. Ale což. A ten závěr, co tu tak kritizujete (což jen dokazuje, že jste to vůbec nepochopili)? Perfektní. Všechny příběhy končí ve chvíli padesát na padesát - a je jen na náhodě, na kterou stranu sítě se míček překulí. Tady mě Woodyho hra bavila víc jak v Match Pointu. A to je dobře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama