Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý Woody, jak ho mám ráda - hravý, zveličující, zesměšňující a zde navíc i noblesní, a přes všechnu tu tragiku vlastně velmi uvolněný. Ženské obsazení bez chyby (včetně úžasných kostýmů), z mužského mi nesedl Josh Brolin, zato mi přijde, že své alter ego Woody tentokrát rozdělil do dvou postav - Heleny Gemmy Jones a Alfieho Anthonyho Hopkinse, přesně podle své rozpolcenosti... Woody neohromující, ale právě ten, kterého mohu vidět s chutí znovu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poznal jsem ledatak problémy, který si chlapy svým nemyšlením zprostředkovávají nejen v chlapský krizi, ale prakticky pořád. Aneb, když dáte ženské hodně, bude toho po Vás chtít ještě víc. Nicméně Woody to udělal dobře. Do filmu si vrazil herečky, u kterých jsem chápal, proč ty chlapy tak zblbly. Nicméně chlapská část osazenstva mě v tomhle filmu dost nebavila, až teda na Anthony Hopkinse. U něj to osobní ztroskotání z ženských bylo absolutní :-) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Standardna Allenovka, ktora si tentokrat berie na paskal krizu stredneho veku. Miestami solidne pobavi, postavy zaujmu, herci predvadzaju kvalitne vykony, ale jednotlive epizodky nie divaka poriadne nedostanu. Pôsobia prilis epizodne a vykonstruovane. Od urcitej chvili je vam jasne, ze sa kazdemu paru zakazdym vsetko poserie len preto, aby sa Allen dopracoval k ironickej vtipnej pointe. Takze namiesto sucitenia s postavami som sa po chvili skôr bavil na ich ucet. Ale ani v tomto smere to nie je vrchol Allenovej tvorby. Najviac som sa bavil na utrapach postavy Naomi Watts. Najmä na linii s charizmatickym Banderasom. No a za zmienku este stoji Anthony Hopkins ako chlapik ktoreho podvadza jeho nova mlada zena. Konecne po dlhsej dobe hra nejaku normalnu postavu bez agresivneho prehravania. Zaver nakoniec prakvapil v tom, ze aspon jeden par skoncil stastne. Takze za jedno pozretie to pre Allenovych fanusikov stoji. 6/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální uchopení na poměry Woodyho Allena, docela zklamání. Plno příběhu a vyvíjejících vztahů, ve kterých se člověk v mnoha ohledech ztotožní. Celý příběh tyto osudy proplétala, ale nevedou k uspokojivému závěru. Neustále jsem měl pocit, že ve většině případů scén vidím věci, které se už někde objevily. Nejzajímavější je linka Anthony Hopkinse, ale zbytek bych řadil do kategorie průměru.......5/10 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Není to úplně ten starej typickej Woody se svou sarkastickou sebekritikou, ovšem sarkasus, trefné postřehy a vtipné i tragičtější životních situace najdeme skoro v každé scéně. V postavách, nebo spíš jejich osudech, se nejspíš najdete, ale do vážných úvah nad nimi se pouštět nebudete, film vám radši přinese uvolněný nadhled nad nimi i nad životem celkově. I když pár střihů může pro oko diváka působit rušivě, atmosferické pohledy na Londýn a známé chodníky i budovy podél Temže vše zručně vykompenzují. Já osobně se bavila při filmu celých skoro sto minut a každý, kdo přistoupí na Allenův styl vyprávění i pohled na svět bude zaručeně taky. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama