Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Velke promrhani velke myslenky - iluze je lepsi nez leky. Ne kazdy romanek tu dopadne dobre, ne kazdy zivotni sen tu dopadne dobre a z koutku se na nas potouchle smeje Woody: "I vy jste takhle zoufali. I vy takhle snite, prijde deziluze a jste v koncich. Chaachaaaa." Jenze po dialogove strance to je nijake, allenovsky humor tu proste neni, film nikde nezacina a nikde nekonci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody znova natočil x-tú variáciu na partnerské vzťahy, ktorá už vážne nemá čím prekvapiť. Snáď iba novými superhviezdnymi menami, ktoré obligátne kývli na účasť v jeho filme zrejme bez toho, aby si aspoň prečítali scenár. Nemám nič proti priemerným oddychovkám, problémom v tomto prípade však bude fakt, že som vo filme nenašiel jedinú skutočne sympatickú postavu a v podstate ani žiadnu postavu, zodpovedajúcu svojím chovaním realite. Z niekoľkých príbehov sa poriadne uzavrie iba jeden, čo je pre mňa veľkým sklamaním a pokiaľ Allen napíše postavu prihlúpleho dedka, ktorý sa znova cíti na dvadsaťpäť, tak by nemal alibisticky zneužívať herca Hopkinsovho formátu, ale zosmiešniť sa sám. S odretými ušami za tri hviezdy, asi znova za Naomi, ktorej príbeh je však napísaný najmenej obratne. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanatik do Woodyho Allena, nenosím trička s jeho podobiznou, nekupuju si knížky s jeho životem ani nehlásám dál jeho citáty. Ale jeho každoroční přírustek do kinematografie vítám s poměrným nadšením. Je to proto, že pokaždé přijde něco jiného. You Will Meet a Tall Dark Stranger není v podstatě ničím vyjímečným. Možná naopak, žádné twisty a občas hlava zaklimbá do limbu, ale přesto mi v mysli zůstal i na druhý den, protože Woodyho hořký film, snad asi zapříčiněný už několikátou kriz středního věku, ukazuje s velkou grácii a úsměvem, že vlastně život je bitch! ... Člověk se snaží být sebevíc šťastný, dělá to proto životní změny, a stejně ten klacek (kláááááádu) pod ty nohy dostane. Není to zdaleka na pět hvězdiček, je to tak úrovni tři a půl, ale za tu sugesci děkuju. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zase nám ten šeredný ňujorský pedofil se svým typickým ironickým šklebem ukázal, že krize středního věku je svině. Na každého chlapa někde číhá mladší roštěnka, ochotná pomoci mu od manželského stereotypu nebo úspor, aby po spálení mostů zjistil, že všude je prdel o dvou půlkách, sebelepší díra stejně ústí opět do hajzlu a zase přijde den, kdy řekne, že jí bolí hlava. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Whatever Works ale slabší než Vicky Cristina Barcelona a Cassandra's Dream, kde jsem (v posledním jmenovaném) vůbec prvně začal Woodymu přicházet na chuť. Do poznané filmotéky už můžu zařadit i několik kousků z Allenovy starší práce (jeho ještě herecko-režisérské nebo dokonce i jen herecké období), a jednou, jednou snad zkouknu všechny jeho filmy. Ve "Vysokém cizincovi" nepřekvapí než možná zbytečný motiv Alfieho "druhé (viagrové) mízy a jak to dopadlo", jinak sem všechno skvěle pasuje, všechny osudy jsou vykresleny přesně podle pravidel filmově reálného života. Woody tentokrát nechal odpočívat Scarlett i Penélope a "nasadil" další horkou krásku, mladičkou Freidu (kterou už celý svět znát z multioskarovky Milionář z chatrče). Ó Půlnoci v Paříži, nastaň! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Antonio Banderas nečetl celý scénář filmu, jen pasáže, ve kterých hrál, aby ho neovlivňovaly informace, které jeho postava neměla mít. Rovněž si nechal zarámovat dopis s nabídkou role, který od Woodyho dostal. (Krouťák)
  • Natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama