Reklama

Reklama

Nedostižný Gretzky

  • USA Ultimate Gretzky
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
USA, 2003, 205 min

Obsahy(1)

Dvoudisková sada Vás provede nejskvělejšími momenty fenomenální kariéry Wayna Gretzkyho...od úplných počátků až po léta zápasů ve Stanley Cupu s Edmonton Oilers. Od dnů jeho úspěchů v Los Angeles až po okamžiky, kdy dovedl Kanadu k historickému vítězství na Olympijských hrách 2002. Setkáte se s Waynovým učitelem Walterem Gretzkym, s jeho spoluhráči Kevinem Lowem a Craigem Simpsonem a trenérem Glenem Satherem. Poslechněte si rozhovory a vyprávění Johna Davidsona a Keifera Sutherlanda, vychutnejte si záběry z Waynovy svatby s Janet Jonesovou, slavné chvíle z jeho prvních a posledních zápasů a ještě mnohem více. Je to určitě příběh nejplodnějšího života velkého hokejového hráče. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Informacemi mnohem lépe nabitý dokument než Vysoko nade všemi. Škoda, že zde chybí rozebrat okolnosti přestupu do St. Louis. Samotného by mě zajímalo, proč zrovna Wayne mířil zrovna sem. Jinak takové ty povídačky o tom, že to byl hokejista jedné éry vůbec neberu. Hrál v nějaké době a v té absolutně dominoval. Takže předpokládám, že i kdyby se narodil o 20 let později, prostě by dominoval znovu, pouze by nezaznamenal tolik bodů. 100% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak tento dokument je srdcovka, pro člověka který hokejem žil, hrál a sbíral kartičky. Měl jsem, možná ještě někde mám své sběratelské album a v něm posbírané hvěždy jako Gretzky, Jágr, Sakic, Forsberg, Lemieux a spousty dalších hvězd. Své oblíbence jsem měl třeba i 15x, různé variace kartiček, to byly doby. Gretzky byl naprosto fenomenální, o tom není pochyb. Co dokázal už stěží někdo překoná, pochybuji, že se to někomu povede. Legenda. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

THE GREAT ONE!!! Diky za vsechno, navzdy nejlepsi! Akorat je mi zahadou, proc v dokumentu byla zcela vynechana jeho anabaze v St. Louis. Patrne na ni nevzpomina v dobrem. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Wayne Gretzky byl bezesportu nejlepší hráč všech dob. Přálo mu všechno, zdraví, stěští na dobré tými, kouče i spoluhráče a v neposlední řadě i doba. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Pana Gretzkého sleduju zhruba od svých deseti let a jeho biografii mám asi třikrát přečtenou tam i zpět, takže spíše než bych se z dokumentu ULTIMATE GRETZKY něco dozvěděl, mě zarazilo, jak v něm byly na úkor pocukrovaných bejkáren typu proslov při uvedení do Síně slávy upozaděny některé velice zajímavé a celkem kontroverzní okamžiky Gretzovy kariéry (přestup do L.A. a St. Louis, jmenovitě - s bonusovým DVD jsem ale neměl tu čest, takže kdoví). Jako obvykle se ukázalo, že Wayne byl nejen vzor tvrdého makání, nesobecký spoluhráč a skvělý manžel a otec (fajn, tohle v dokumentu vlastně až tak ukázáno není, leč je to pravda), ale též jako srandovně patetický a trapně vlastenecký chlápek, jehož slova je leckdy potřeba brát s jistou rezervou. Gretzi, byls mimořádnej, to jo, ale Kanada není zdaleka jediná země, kde hokejisté bojují a umí bruslit. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u http://www.csfd.cz/film/280040-wayne-gretzky-vysoko-nade-vsemi/komentare/, jakým způsobem je možné v bodech dostihnout Gretzkyho, tak zde bych chtěl doplnit a parafrázovat slova samotného The Greatest One, že klíčem k tolika bodům (ale i k zatraktivnění hokeje samotného) je zmenšit brankářům výstroj (k velikosti z 80. let), jinak ten jeho rekord je prostě nepřekonatelný, pokud nebudete mít dlouhodobou produktivitu 100 bodů každoročně přibližně do věku 50 let. ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od dokumentu Vysoko nade všemi je tentokrát zmapována celá Waynova kariéra od dětství až po vedení kanadského týmu na OH 2002. Dozvíte se tak to nejpodstatnější o kariéře nejlepšího hráče všech dob! 80. léta a celkově mládí Gretzkyho je ale o něco lépe (podrobněji) zpracováno ve Vysoko nade všemi. I tak je to ale jeden z nejlepších sportovních dokumentů, které jsem viděl. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Som rád, že som videl aspoň pár zápasov tejto legendy. Spolu s Michaelom Jordanom, Rogerom Federerom a Lionelom Messim ho považujem za najlepších hráčov v histórii. Všetci mali a ešte majú talent od boha, vrodenú pracovitosť, skromnosť a eleganciu, ktorou predčia svojich nadrilovaných kokurentov.. ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

Dokument se mi nelíbil... myslím, že si Wayne zasluhuje trošku lepší pojetí filmu o jeho kariéře, která byla báječná, Tohle byla opravdu nuda! ()

Reklama

Reklama