Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Večeře s přáteli, to je diktatura klamných zdání. Sluší se být okouzlující, smát se, bavit společnost a vyprávět své zážitky či plány do budoucna. Obavy se skrývají za vtipy a trápení za výbuchy smíchu. Na krátkou dobu se tomu dá i věřit, a to je to hlavní. Když známe správná pravidla, respektujeme své společníky, jsme srdeční, přetváříme se a máme dobrou náladu, určitě strávíme krásný večer… Už na zpáteční cestě ale tuto dokonalou přetvářku odkládáme. [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S určitou dávkou škodolibosti by se dala Společenská pravidla přirovnat k oblíbené telenovele, protože se tam objevují všechny ingredience typické pro žánr - je to vztahová záležitost, kde se řeší milostná vzplanutí, nevěry, rodinné konflikty, přátelství, kruté životní zkoušky, nechybí ani nečekané šokující zvraty, nicméně je nutné zdůranit, že snímek je výrazně lépe napsaný, zrežírovaný a zahraný než zmíněné mýdlové opery. Filmoví diváci očekávali komedii a z jejich reakcí na jednotlivé scény to bylo znát, Společenská pravidla ale učitě nejsou typickou komedií. Objevují se v něm i tragické momenty, i když nesporně převažuje pozitivní atmosféra a příběh nezadržitelně směruje k happyendu. Deset známých, kteří se na počátku sejdou na večírku, po roce bilancuje a posune se ke vzájemnému pochopení a odpuštění. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zmatená časová osa způsobila, že jediné, co si z tohoto filmu odnesu, je, že v něm souložil každý s každou. Značný zájem dam, které by mohly od minuty vyniknout v NBA, o Laurenta Stockera, jenž nápadně připomíná Clauda Françoise, je ohnilou třešničkou na nepovedeném dortu Thompsonových. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší film s mým oblíbeným komikem Dany Boonem, který v žádném případě není komedií, ale spíše parodií na milostný život a partnerské vztahy, kde několik nesympatických postav sype své rádoby modra a vtipy, ale výsledkem je pouze otřesně nudná slátanina, kterou do konce dokoukají jen opravdu silné povahy. Moje hodnocení 20%. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděla, že mám chuť na celkem vážný film. Jde vlastně o generační výpověď. Není to o konfliktu, vypjatých situacích, silných emocích, či spíš je to o nich, ale my je na plátně nevidíme, odehrávají se v mezičase, během roku, který je ohraničen našimi vstupy. Páry se rozcházejí a zase dávají dohromady a já fandím jednomu každému z nich. 96 minut je málo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Marie-Laurence (Karin Viard) a Piotr (Dany Boon) podávajú na večeru bigos, tradičné poľské jedlo. Do Poľska vraj toto jedlo priniesol kráľ Vladislav II. Jagellonský, ktorý ho podával na lovoch. Existuje mnoho variant bigosu, v receptúrach sa tradične objavuje kapusta, mäso, klobása, huby a korenie. Jeden z receptov si môžeme všimnúť v záverečných titulkoch, konkrétne bigos Romana Polanskeho. (Laslo)

Reklama

Reklama