Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jisté vesničce mají tak neposlušné děti, že se jednou všichni dospělí rozhodnou odejít a nechat malé rošťáky na pospas vlastnímu osudu. Takže děti musí začít řídit svou komunitu, což s sebou samozřejmě přináší spoustu zmatku... Děti z prosté vesničky Timpelbach jsou nezvladatelné - ze všeho mají legraci, dospělým denodenně provádí nějaké žertíky, ničí obchody, válčí mezi sebou a obecně odmítají uznávat autoritu dospělých. Takže když vypukne chaos, poté co po vesnici běhá kočka s budíkem přivázaným na ocasu, dospělým dojde trpělivost a rozhodnou se dát nezbedným potomkům lekci. Jednoho dne se děti probudí a zjišťují, že široko daleko není ani jeden dospělý a ony se musejí postarat sami o sebe. Děti se rychle rozdělí na dva klany. První vede Oscar, násilnický synek tamního řezníka. Vůdcem druhé party je sice panovačná, ale celkem rozumná Marianne, která se snaží mladší děti uklidnit a nastolit ve vesnici alespoň zdání pořádku. Přirozeně, dva klany mezi sebou začnou brzy bojovat, vynalézavé děti si vyrobí zbraně třeba z tenisových raket, brambor a dalších každodenních věcí... Ale kde jsou ti jejich rodiče? (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Velice originální film, který mne velice zaujal. Skvělá výprava a krásné kulisy. Sešlo se tu i několik hereckých dětských hvězd té doby (Léo Legrand, a také Martin Joubert ve významné roli Willyho, který z titulků výše jaksi nedopatřením vypadl aj). Zdařile ukázáno, jak by to mohlo dopadnout, když by zůstaly děti samy bez rodičů. Ve filmu je dobře znát francouzskou mentalitu, zvláště lehkou hravost.. Mne osobně fascinovali mechaničtí datlové, skvěle promakaní. Pro mne velice příjemná podívaná s vtipnými nápady a dobrými hereckými výkony mladých hrdinů. V epizodní roli se mihne i Gérard Depardieu. Perfektní podívaná pro celou rodinu. A tak jsem nakonec dal filmu pět hvězdiček. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Nepodařilo se mi zjistit, zda byl natočen podle knižní předlohy, ale celý film se ubíral v tomto duchu. Obdivuji režiséra, protože se říká, že nejhůře se natáčí s dětmi a se zvířaty. Jistě to chtělo pevné nervy. Nejvíce se mi líbily exteriéry vesnice, kdy jsem si říkal, že v tak krásném prostředí bych mohl žít, přestože jsem městský typ. Ve filmech, kde hrají děti, poznáte, které z nich jsou talentované. Já si oblíbil Barnabáše (Julien Dubois), který vypadá jako typický francouzský mrcek a můj zvědavý soused. Willy (Martin Jobert) vypadá docela goticky a talent nezapře. No a nemohu nezmínit Manfreda (Raphaël Katz), který ve mně evokoval Harryho Pottera. Nejsem si jistý, zda to byl záměr, ale budiž to k dobru celého dětského osazenstva. Není to kdovíjaká pecka, ale hovadina to také není a je vhodná nejen v období vánočním. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děti z Timpelbachu bych přirovnal ke Spy Kids. V některých ohledech neuvěřitelně šílené, nesmyslné a pochybuju, že pro děti. Nicméně kulisy vesničky byly nádherné a Gérard si svoji roli taky vysloveně užíval. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film akurat vhodny pre mladez a deti, ale ja som sa odhodlal a skuknul som tiez tento film. Prostredie filmu bolo putave a trocha aj take bizarne. Preco tu vlastne pisu, ze to bolo fantasy? Myslia tym, ze tie mechanicke vtaciky, ktore sa vyskytli v tomto filme boli fantasy prvok? Ak ano, tak to je ubohe. Cele sa to tocilo okolo malych spratkoch, ktory zostali v mestecku bez rodicov. Tieto deti sa rozdelili na dva tabory. Jedni sa dali na dobru cestu a druhy na tu horsiu stranu a pomenovali sa lapkovia:) Dokonca aj nosili take skrabky, aby asi nahnali strach voci inym:) Najakcnejsia cast filmu sa doteperila stretom tychto dvoch taborov. Tu sa dostal priestor pre jeden autobus na ktorom bol osadeny jeden dvojhlavnovy gulomet na zemiaky. Strhlo sa prave zemiakove peklo:) Tato cast filmu bola pre mna najlepsia a najnapinavejsia. Zvysok filmu ma moc extra nebavil, pretoze to bolo take prilis detinske pre mna, ale pre inu kategoriu ludi nizsieho veku to bude urcite dobry film. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama