Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slyšet lidské myšlenky může být zajímavé. Ale také velmi nebezpečné.
Mladá Liza Rainesová přišla o sluch při výstřelu ze zbraně vedle jejího ucha. Je však odhodlána udělat cokoli, aby se jí sluch vrátil. Proto se rozhodne účastnit se tajného programu vlády, který by ji měl vrátit sluch. Léčba sebou však nese značná rizika a Lisa je jedinou z patnácti lidí, u které se po léčbě neprojeví vedlejší účinky, po kterých končí pacienti v léčebně pro duševně choré. U Lisy se však projeví jeden zvláštní účinek – slyší i lidské myšlenky. S touto vlastností je rázem velmi cenná pro CIA, která zde vidí nedozírný potenciál. Stává se ale také terčem pro ty, které by jako agentka mohla ohrozit. Rozbíhá se velké špionážní drama, kde není radno věřit nikomu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Liza stratila sluch a je odhodlana urobit vsetko pre to aby ho znova nadobudla. Suhlasi s jednym experimentom a ten sa vydari a znova pocuje vsetko az velmi moc. Pocuje aj ludi, co si v podvedomi hovoria pre seba. Tuto schopnost vyuzije ku svojmu prospechu vlada a takto vyuziva jej skvele schopnosti. Tento film sa vlecie pomalym tempom a celkovo nic sa take v nom nedeje. Pre mna jeden z mnoha filmov, ktory ma moc nepotesil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek překvapivě zajímavý a celkem dost slibný, ale nakonec z toho bohužel moc nevypadne. Sice se to na jedno zhlédnutí dá, ale kvůli nevyužitému potenciálu je z toho jen jednoduše zapomenutelná záležitost, která vlastně ani nikam moc nedospěje. Ani by mi nevadil ten televizní vzhled, nehraje si to na bůhvíco, ale prostě to celé moc nefunguje a spíš to nudí. A jak jsem psal na začátku, je to škoda, protože úvodních 20-25 minut se mi líbilo docela hodně. Jen mě teda překvapuje, jak se z toho tvůrci snažili udělat film, který je údajně podle skutečně události a dali do závěrečných titulků velkou konspiraci, to je... přinejmenším pozoruhodně, ať si o tom myslíte cokoli. 2* ()

Reklama

djcremo 

všechny recenze uživatele

Béčkový film v televíznom štýle. Nechápem označeniu sci-fi, keď to malo byť inšpirované skutočnými udalosťami. A aj napriek tomu, že to mohol byť dobrý námet na film, jeho potenciál nebol využitý ani zďaleka. Slabé výkony hercov a dej pôsobí dosť unudene. A koniec koncov, filmov o čitateľoch myšlienok je mnoho a lepšie spracovaných aj keď nie sú podľa skutočnej udalosti. A už keď sme pri tom, tak film vôbec na mňa nepôsobil že by bol podľa skutočnej udalosti. Proste som hercom neveril nič a bolo to aj tak podané akoby šlo o výmysel. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Což o to, námět není zrovna špatný, ale tvůrci nedokázali vyzdvihnout veškerý potenciál, jaký se zde vyskytuje. A tak výsledek vypadá značně dětinsky a nepřesvědčivě. Jakýsi tajný program vlády vrátí hlavní postavě ztracený sluch a ejhle, ona slyší lidské myšlenky. Jenomže právě ty shazují veškerou přesvědčivost. Jeden by nevěřil, jak jsou lidé v myšlenkách ukecaný. Snímek si v žádném případě nehraje na veledílo. Naopak vypadá televizně a ponuře. Klidný thriller, kde se toho zase až moc nestane. Po alespoň náznaku dramatu či akce aby se vyhlásilo pátrání. Na jedno shlédnutí stačí. Pak se radši podívám na ulici, jak si nějaký potulný pes honí vlastní ocas. Chytí ho a nebo ne? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pacient č. 14 je krásná žena s vizáží Famke Janssen a se schopnostmi Sookie Stackhouseové. Snímek je vydařeně zpracovaným thrillerem. Během děje jsem se vůbec nenudila. Zvolený námět je výborně rozvíjen, obsahuje spoustu slušných scén a obejde se i bez nějakých hluchých či laciných momentů. Zároveň však v rámci žánru nenabízí ani nic překvapivého či výrazného, co by ho dokázalo vytáhnout z průměru. I tak se jedná o solidní podívanou, nesmíte však od filmu očekávat žádnou velkolepost, porce napětí či geniálně propracovaný děj. Pak by Vás mohl i překvapit. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama