Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americkí novinári v Sudáne sú konfrontovaní s dvoma možnosťami - vrátiť sa domov a písať články o hrôzach napáchaných v Sudáne, alebo ostať tam a pomôcť obyvateľom. (mysiak)

Recenze (21)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jak film ohodnotit. Na Darfur se dá pohlížet ze dvou úhlů: buď ho odsoudíte jako další z řady režisérových zhovadilostí, v níž tentokrát pouze využívá skutečný problém k realizaci svých vlastních zvrhlých choutek, nebo film přijmete jako funkční alarmující zprávu o něčem reálném, zrůdném a neřešeném. Vzhledem k tomu, že Boll do súdánské vesnice posílá skupinku bílých novinářů s kamerami, foťáky a žvýkačkami, a do celkového bezvýchodného tónu filmu tak zahrnuje i naivně pozorovatelskou roli Západu, jsem pro tu druhou z navržených možností. Ano, je to dost amatérské, improvizace je cítit na sto honů, herci deklamují jako když Poláci dabují Hollywood, a nakonec i ta snaha sdělit něco zásadního a společensky podstatného je místy celkem okatá, ale za tu sebereflexivnost, která vlastně komentuje i problematičnost samotného filmu, dávám palec nahoru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To říkám furt, že je Uwe dobrej. Po parádních tunelových krysách, anarchistickému assaultu na Wall Street a nihilistickému Rampage je Darfur další z řady povedených filmů ve kterých jde vedle syrové akce i o nějákou tu myšlenku. Jednodušší divák by z toho mohl nabýt přesvědčení, že černý muslim je dobrý a arab je zlý - v tomhle směru si to měl Uwe možná trošku více ohlídat..jinak ale je to do pohody.. Trošku citového vydírání jak z oscarových filmů, troška ramboakce jak z devadesátkových béček, kapka psychologie, trošku nesmyslů...ale funguje to :) ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film o problematice v Darfuru. Příběh je o novinářích, kteří navštíví vesničku v Darfuru a vyptávají se lidí na válku, ve které žijí. Při návratu potkají Džandžavíd (Arabské bojovníky za osvobození Afriky od černochů), který míří do vesnice za jasným účelem, zlikvidovat jí. Novináři se rozhodnou, že se do vesnice vrátí a tím by jí mohli pomoci. Vůdce Džandžavídu jim dá ale ultimátum, ža jestli vesnici neopustí, bude s nimi zacházeno jako z vesničany...... . Za mě 75% :) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Uwe, co se s tebou děje? V posledné době se kvalita tvých filmů zlepšila, (aby se zase zhoršila třetí BloodRayne) a tento snímek je tvým nejvyspělejším filmem. Oceňuji informovat tímto způsobem o masakrech v Sudánu a to velmi surovou formou, kdy člověk opravdu cítí nepříjemné pocity při brutálních masakrech žen a dětí. Výtka by opět šla k příliš roztřepané kameře. Jinak spolu s Tunnel Rats tvůj nejlepší film. Doufám, že k nim do třetice přibude i Max Schmeling. 8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To je vše, co chci: přežít a jít domů!!............. Konflikt v Darfuru byl nazván genocidou a největší humanitární krizí 21. století. Skupina novinářů jede získat důkazy o genocidě do jedné vesnice na území Darfuru. Tři hodiny cesty, hodinu a půl fotografování a rozhovory s vesničany a pak zpět. Jak to zní jednoduše. Jenže potíže jsou tu hned. Objevuje se druhá válečná strana. Chtějí vesnici zmasakrovat, znásilnit ženy, zabít muže a děti. Možná si to v přítomnosti zahraničních novinářů netroufnou. CITÁT - Doufám, že přítomnost novinářů je donutí vesnicí jen projet........... Uwe Boll tu poukazuje na to, že i tolik let po druhé světové válce existují rasové čistky. Zde je to Arabský svět proti světu Africkému. Film se žene do brutálního masakru, při kterém budete brečet. Naprosto povedená hudba Jessici de Rooij podkresluje to beznadějné vraždící šílenství a následný smutek. CITÁT - Bůh nás ochrání.......... Tenhle příběh je fakt síla a závěrečná slova tomu dají za pravdu - To že jsme nezabránili genocidě znamená, že jsme se nepoučili z minulosti. Scénář a režie Uwe Boll a Chris Roland. Kamera - Mathias Newmann. Nejlepší film Uwe Bolla, co jsem zatím viděl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)

Související novinky

Boll nekončí

Boll nekončí

04.04.2009

Dobrou zprávou ale je, že si právě dává pohov od adaptací počítačových her. To by pro něj mohla být cesta, jak po letech pohrdání ze strany diváků i kritiků přece jen získat trochu uznání (viz Tunnel… (více)

Reklama

Reklama