Reklama

Reklama

Dny všední a dny sváteční

  • Československo Potomci a předkové - Dny všední a dny sváteční

Obsahy(1)

Film je věnován XV. sjezdu KSČ - z cyklu Potomci a předkové. Střihový dokument který zachycuje události v naší zemi v období mezi XIV. A XV. Sjezdem KSČ. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím jestli souhlasit s hodnocením keboma, nicméně obsah popsal vyčerpávajícím způsobem. Zkrátka v roce 1975 jsme díky KSČ nej. Máme nejlepší lékařství na světě (skoro) zdarma, nejlepší knížky, nejlepší průmysl, nejkrásnější sídliště, staráme se o důchodce, vzděláváme mladé, ti jsou nadšení a tak cvičí na Spartakiádě čímž souhlasí s cestou socialismu pod vůdčím dohledem strany, staráme se o památky a tak přesouváme kostel v Mostě... Pohled jedna. /// Pohled dva. Řada výrobků je nedostatkových, včetně některých potravin. Dobře se mají jen horní vrstvy papalášů, vše funguje na systému protekcí a známých. Řada historických památek je definitivně zničena absencí péče či z důvodu nevhodného využívání jako sklady, JZD, domovy mládeže... Dávno jsou pryč poslední závany svobody, Husák utahuje kohouty a režim naplno ,,normalizuje'' ovzduší a to tak až to dusí. Začíná být v ČSSR skutečné Půlnoční království.... Dokumentární záběry možná zaujmou, nicméně toto celé je propaganda jak prase. ODPAD ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Rok vzniku súvisí pravdepodobne s vytvorením prvej časti cyklu. Táto konkrétna časť k XV. sjezdu KSČ vznikla v roku 1976 (zjazd bol v roku 1975). Ide o naozaj podarený dokument s prepracovaným prezentovaním úspechov budovania socialistickej spoločnosti. Zaujímavé predstavenie a pozoruhodné dobové zábery. Negatívom sú vsuvky s prejavom prezidenta republiky priamo zo zjazdu, ktoré sú zachytené len zvukovo a divák vidí len fotografiu. V každom prípade odporúčam aj pre dnešných propagandistov, ktorí potrebujú zistiť ako sa dá neúspech odprezentovať, ako úspech. ()

Související novinky

Nejdřív Mačeta, pak (možná) Predátoři

Nejdřív Mačeta, pak (možná) Predátoři

25.04.2009

Robert Rodriguez už zase kombinoval tequilu s pivem Chango a trávou od kámoše Quentina. Tisku se totiž svěřil se svými plány do budoucna. „Natočím akční Machete, pak sci-fi thriller Nerverackers,… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama