Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Většina lidské populace si pod pojmem „mít štěstí“ představí splnění nějakého snu. Pořízení drahé věci, úspěchy v práci a mnoho dalších, v základu materiálních záležitostí. Obecně lidé touží po tom, co nemají. Štěstí je však pojem velmi relativní a často se jeho obsah mění dle různých životních situací. Joy Ramirez má štěstí, konečně se jí splnil sen. Odstěhovala se se svou rodinou do vlastního domu a nemusí dál snášet věčné invektivy od své tchyně. Jako potvrzení začátku šťastné éry najde na sedadle autobusu zvláštní zrcadlo s velkým dřevěným rámem, tzv. bakwu. Ta dle čínské tradice přináší svému majiteli štěstí. V rámci zachování rovnováhy dobra a zla ovšem bakwa skrývá i velké nebezpečí. Joy musí odhalit princip fungování čínského zrcadla a zabránit tak působení oné stinné stránky. (Ketri)

(více)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Musím trošku zlepšiť hodnotenie. Dobrý horor, veľmi napínavý. Ku koncu som ani nedýchal, ako to celé dopadne. Ináč je to niečo v štýle Final Destination po filipínsky. Námet skvelý, ľakačky tiež ušli, takže vlastne až na nudnejšiu prvú polhodinu nemám veľmi čo vytknúť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic moc, za mě hodně průměrná záležitost, která má sice velmi slibný nápad, ale kvůli nedostatku rozpočtu jej nedokáže plně využít. Je to škoda, nezvratný osud mám rád, doufal jsem zde v něco podobného, ale televizní zpracování mi kazilo zážitek. Gore zde nečekejte vůbec.. 50% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Zpracování oblíbeného tématu o rovnováze dobra a zla ve světě lidském, tentokráte z filmově neznámé země Filipíny. Tedy pro mě určitě, Feng shui byl můj první film z těchto končin. Možná proto jsem nahodila oproti ostatním jednu hvězdu navíc. Zaměstnaná žena se nastěhuje do nového domu společně se záletným manželem a dvěma dětmi. Cestou z práce najde na sedadle autobusu zvláštní zrcadlo s velkým dřevěným rámem - bagwu. Ta má svému majiteli přinášet štěstí, ale jde o to, že pod pojmem štěstí si každý představuje něco jiného. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

To čo bolo za debilnú rodinku??! '' Deti, TAXI. Huráááá! '' '' Deti, babička. Huráááá!'' A tí malí zmrdi mi pili neuveriteľne krv! '' Mami, mami, búúúú, bééééé, méééé ...'' A celý film som navyše musel počúvať tú ich debilnú reč: '' Gud mornin, sér, bata bata pa, mani mini puka puka. '' Filipínskí pornoherci popri telenovele ešte stihli natočiť aj horor ! Brutálna strata času ! Ale za snahu jednu 1* dám, nech nežerem! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trochu osmdesátkově načichlý horror s postupnými projevy klasických asijských propriet. Opravdu jsem se musel podívat na rok vzniku toho filmu, protože mi to přišlo jako osmdesátkový střet s moderním asijským horrorovým pojetím. Hodně hustý, protože jen náznakový, začátek se ale nakonec rozmělní v mělkou břečku a skončí celkem předvídatelně. Asi jako když má King hodně slabou chvilku. Přesto má film několik věcí, díky nimž může zaujmout. Třeba hlavní hrdinku, která je ve své prostotě a normálnosti velmi realistická. Nebo hudba a již zmíněný chytlavý rozjezd. V podstatě ale čím déle ten film trvá, tím je slabší a slabší. O zbytečně dlouhé stopáži asi už nemá cenu mluvit, to se pomalu stává mou věčnou mantrou. Ale zvyknout si na to, že se typická filipínka jmenuje Joy Ramirez mi dost dlouho trvalo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Relativně svěží příběh s několika originálními prvky který dost podkopávají špatní herci a celkově nesympatická "hysteričnost". Kdo má rád duchařiny, nevadí mu, že filipínci jsou takoví neasijští asiati mluvící dost divnou řečí(do které se navíc libovolně mixuje angličtina jako druhý úřední jazyk)a, že je tam znát dost nehodící se španělský vliv(jak ve vzhledu filipínců, tak v náboženství atd..)-ten si to nejspíše užije více než já. Občas jsem se nudil, moc mě to neděsilo ale ve výsledku musím některé prvky ocenit aspoň tím průměrem. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film vykašlal na ty duchy, kteří beztak nebyli vůbec strašidelní (asi hlavně proto, že jich bylo hodně a promenádovali se úplně před každým), tak to mohl být docela dobrý thriller o prokletém předmětu, co si za každý obrat štěstěny vezme oplátkou jeden lidský život. Jenže tohle je horor a po této stránce na mě ani v nejmenším nefungoval, zřejmě ne každá asijská země umí tak děsit jako Japonsko. Za ten scénář bych možná jednu hvězdu přihodila, protože místy mě to vážně vtáhlo do děje, ale pak to shodila kamarádka hlavní hrdinky - pokud bych měla tušení vlastní smrti a všechna znamení by se mnou souhlasila, tak bych se přece jako idiot nevrhla zběsile vstříc nebezpečí, no ne? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Filipinci prekvapili. Nejsem odbornik na horory, Feng shui mi ale prisel originalni a bavil jsem se od zacatku do konce. Zajimavy namet a hodne povedeny film, ktery by zadnemu hororovemu fanouskovi nemel uniknout. Samozrejme, herecke vykony nejsou spickove a vlastne jako jedine mohou kazit dojem, z jinak vyborneho filmoveho zazitku. Iritujici byly predevsim takove ty americke rozmary pri setkani se, blahoprani, gratulace... oni ale takovi jsou, ci spise, chteli by byt. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

No a tak jsem před spaním dostal chuť na nějaký opravdu duchařský kousek. Tohle jsem ale nečekal. Lekal jsem se každou chvilku jak osoba, která se na tento druh filmu dívá poprvé, nikde neprovokuje pře leknutím taková ta klasická hudba, kdy člověk to leknutí opravdu čeká. Film je z Filipín o jedné rodince, kterou jejich maminka prokleje jedním artefaktem co přinese domů, nj, může to vypadat jako klišé, ale není, příběh má v sobě spoustu originality. Seděl jsem jak přikovaný ke křeslu, čím se film blížil k vyvrcholení, napětí rostlo a byl jsem s nervama v prdeli jak to vlastně dopadne. Takže až se mě zas nějaká holka bude doprošovat,že se chce bát, pustím jí tohle. ()

Reklama

Reklama