Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí pokračování této komedie nese název Fotři jsou lotři a vypráví o dalším průběhu života rodiny Jebalových a Byrnesových. Greg Jebal se svou manželkou Pam mají dvojčata, která brzy oslaví své 5. narozeniny a koupili si nový dům, který je v rekonstrukci. Gregův tchán je bývalý specialista CIA, poté co dostane infarkt, tak uvědomí Grega, že on bude jeho následníkem. Chce aby se stal kmotrem Jebalem, musí pro to splnit tři důležité věci. Mít pro rodinu pořádný dům, zařídit dětem to nejlepší vzdělání a zajistit finanční zázemí. Greg je šťastný, že konečně se jeho vztah s tchánem zlepšil, a tak hodlá udělat vše pro to, aby ho nezklamal. Chce dát děti do té nejlepší, ale zároveň nejdražší školky ve městě, kterou si jako zdravotní sestra nemůže dovolit. Greg chce získat více peněz a tak je přesvědčen k propagaci pilulek na erekci. Jack se svou manželkou Dinou přijedou Jebalovi na pár dní navštívit. Jack je velmi podezíravý a zjistí, že Greg před ním něco skrývá, myslí si, že mladá dívka Andi Garcíová, která Grega přesvědčila k propagaci pilulek na erekci, je jeho milenkou. K tomu ještě do města přijede Pamin bývalý přítel Kevin, na kterého Greg žárlí. Jack nabádá Pam, aby se dala dohromady s Kevinem. Greg a Jack se opět pohádají. Jack Grega sleduje a uvidí, jak ho polonahá Andi svádí... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (540)

Botič 

všechny recenze uživatele

Definitivně opouštím ostrov Fockerů, vládne tady zlo! Vzít osvědčenou partu a vložit jí do filmu, který má parametry srazu bandy z Prci Prci Prciček po 20-ti letech? Velmi špatný nápad. Takhle trapně jsem se v kině necítil skutečně hodně dlouho. Nad Jessicou Albou definitivně lámu hůl, ale nejsmutnější je ta blonďatá anorektička vzadu, co je v titulkách uvedena jako Laura Dern (má platonická láska z Jurského parku). PS: 1/2* za nejlépe hrající zvukovou aparátůru! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že druhé pokračování situované kolem rodinky Fockerů a Byrnesů nestojí za nic, bude u třetího dílu pravděpodobně naprosto znechucen. Tahle zvláštně ztřeštěná rodinka už nemá moc co nabídnout, takže krom "vtipů" z traileru (zvracení, krev) nedokáže ve dvou hodinách nabídnout o moc víc než několik sexuálně laděných, komediálně pojatých (tedy to, že se jim zasmějete, je silně zpochybnitelné) scének na téma erekce či homosexualita. Pro mě zkrátka zklamání, které z propadliště jedné hvězdičky na poslední chvíli zachraňuje jen De Niro a jeho mise při objevování tajů internetu aneb ať žije Google, YouTube a remixy. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Scénář není úplně nejvybroušenější, ale třetí pokračování je v nejsilnější možné herecké sestavě. Stiller, De Niro, Polo, Streisand, Hoffman, Wilson a atrakce největší Jessica Alba. Ti všichni se ještě potřetí přišli ztrapnit v dobrém slova smyslu v donekonečna natahované etudě na téma napjatých vztahů mezi Gregem a nevrlým Jackem. Do toho se přidá lék na erekci, domnělá aférka Grega s vnadnou obchodní zástupkyní s mužsky-hereckým jménem Andy Garcia nebo lapálie s ještěrkou, pro které má Jack už od války ve Vietnamu "slabost". Nejvíce trapnosti slízl Owen Wilson a o pomyslný post královny krásy třetích Fotrů se vzorně přetahovala Jessica Alba s Teri Polo, a když už to vypadalo na remízu, tak nakonec vyhrála Jessica, protože jsem nečekal, že se předvede ve spodním prádle, navíc v naprosto odzbrojující trhlé kreaci, která se v pohodě vyrovnala De Nirovu tradičně zapšklému výrazu a Stillerově šibalskému humoru. Originální vtipy měly své zastoupení, a o tom, že by rodina Jebalova snad přestávala být vtipná, nemůže být řeč. Některé gagy se sice zdály být už notně obehrané, ale to je u třetího pokračování komedie, která vlastně přišla jen nevázaně pobavit, celkem přípustné. Když se sejde kvalitní herecká parta, tak se i z řídkého scénáře dá vydolovat solidní porce zábavy. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stále je to komédia, ktorá dokáže celkom slušne pobaviť, ale kvalitatívny zostup, oproti prvému dielu, je úplne evidentný. Skôr by som to asi prisudzoval tomu, že ono sa vlastne od prvého dielu moc nezmenilo a tak nemožno čakať nič prevratné, ani čo sa týka situácií a ani druhu humoru. Hereckých hviezd je tu toľko, že by to vystačilo aj na dva filmy, ale majú málo priestoru a tým pádom sú zbytoční. Scenár a réžia len priemerné a vo výsledku máme film, ktorý môžem doporučiť len s výhradami a skalným fanúšikom série. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o třetí film z "jebalského" vesmíru, Fotři jsou lotři mají stále ještě potenciál člověka pobavit. Rodina se rozrostla, postavy zestárly, ale svár mezi tchánem a zetěm zůstal. Film sice nepřináší nic nového, nabízí ale stále několik humorných a nápaditých momentů - ať už se jednalo o "vražedný" placák do díry, "homomyl" (tento novotvar bych si měl nechat patentovat), pokukování po Kmotrovi, nebo míčkové Čelisti. Člověk v podstatě ví, jak to celé dopadne již od začátku, nicméně film nenudí a utíká celkem rychle, takže ta předvídatelnost vyložení nevadí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Dustin Hoffman spočiatku odmietol účinkovanie vo filme ako Bernie Focker. Bol nespokojný so scenárom a s výmenou režisérov. Nakoniec sa však dohodol s produkčnou spoločnosťou Universal na natočení šiestich scén. (misterz)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 279,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 522,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Jebalovi a Jebalčata

Jebalovi a Jebalčata

20.02.2009

Na nás nekoukejte, čsfd tenhle překlad „hravého“ původního jména nevymyslela. ;-) O pokračování „fotrovské“ série se mluví už léta. Aby ne, jednička při rozpočtu 55 miliónů vydělala celosvětově 330… (více)

Reklama

Reklama