Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Pagesovi pozvali jako obvykle na víkend několik přátel na své venkovské sídlo. Tentokrát je však místo poklidného klábosení a odpočinku čeká velmi nepříjemná událost. Jeden z hostů, doktor Pierre Collier, je zavražděn. Zdá se, že policie nebude mít žádnou práci s hledáním viníka. Všichni svědci totiž vypovídají, že když po výstřelu doběhli na místo činu, nad Pierrovým tělem se skláněla jeho žena Claire se zbraní v ruce. Jenže nic není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Vyšetřování odhalí, že Pierre byl zastřelen jinou zbraní, než kterou držela jeho žena. Vše nejspíš někdo nastražil tak, aby vina padla na Claire. Ale kdo? Některá z jeho milenek, nebo snad jejich žárliví manželé či partneři? Kdo Pierra tak moc nenáviděl, že ho chtěl zabít? Podezřelých začíná rychle přibývat... (Vapet Production)

(více)

Recenze (10)

sulek 

všechny recenze uživatele

Kniha Agathy Christie je napínavá, podezřelí jsou samozřejmě všichni zúčastnění, kteří jsou typicky "agathovští" /zmatená a střelená teta, dominantní úspěšná a moderní žena, chudá příbuzná... / Tenhle film je nudný odvárek, podezřelý není nikdo a divákovi je úplně jedno, jak to vlastně celé skončí. A přesazení děje do dnešní doby je naprosto zbytečné. Z Agathy nezbylo skoro nic. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nevím sice podle jakého románu od Agathy Christie je tato francouzská detektivka inspirovaná, ale pochybuju, že to Christie napsala takto nudně:-). Velké aliby nejsou vyloženě špatné, a dokonce musím přiznat, že jsem se snad ani na minutu nenudil, ale postrádají lehce mrazivou atmosféru, která by měla v prostředí bohaté rodiny koukat z každého záběru. Osazenstvo je kupodivu velice dobře navoleno, herečky sympatické a hlavně svými výkony válcující mužské osazenstvo. Zkrátka a dobře jediným, zato podstatným minusem je absence jakékoliv atmosféry, která by jistě při detektivce měla být všudypřítomná. Za zkouknutí to ale stojí. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo možné špatnou kinematografii trestat dle zákona, Pascal Bonitzer by byl k předložení velkého alibi jistě vyzván. Forma osciluje mezi nesourodými polohami klubového francouzského dramatu a epizodou libovolného televizního euro-seroše. Pravidla christieovské detektivky byla nejspíš vyhodnocena nejspíš jako prvoplánová, protože sázet hravě před diváka indicie je mnohem předvídatelné. Oč lepší topit případ v nanicovaté dovolenkové impresi! Zíraje do bodovkami nasvícených tůjí u bazénu, zastesklo se mi po queer promaštěném kníru Davida Sucheta a pravidelných, špatně dabovaných epizodách Hercula Poirota, jimiž mne má drahá týrá o víkendech. Zajímavého poskrovnu: xicht Wilsona Lamberta a luxusní sideboob Cateriny Murino. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo film označil jako mysteriozní, protože se jedná o klasickou francouzskou kriminálku. Ta je ale bohužel zcela nudná, nezajímavá a bez náznaku jakéhokoliv napětí. Jediné plus vidím v sympatickém hereckém obsazení. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama